Jahodový zákusok

Jahodové rezy s pudingovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Letný recept aktuálny na tento čas, keď v záhradke zrejú jahody.

30
porcií
50-55 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na korpus...
  2. Čerstvé zmäknuté maslo, vanilínový a práškový cukor vyšľaháme do hustej svetlej peny. Postupne po jednom zašľaháme vajíčka, nakoniec vmiešame preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva. Plech 25x35 cm vyložíme papierom a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
  3. Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na krém, želatínu a ovocie. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie.
  4. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a vanilkovú pastu. Uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame kyslú smotanu. Korpus preložíme na plech, potrieme lekvárom a hneď rozotrieme krém a uhladíme.
  5. Na krém uložíme očistené na plátky nakrájané jahody plochou stranou nahor. Podľa návodu pripravím želatínu, mierne vychladíme.
  6. Zákusok zalejeme želatínou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame rezy, kocky podľa seba. Dobrú chuť.