Jahňacie stehno so špargľou a s pučenými zemiakmi s bryndzou
Marián Čapák
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 30. mája 2022
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 30. mája 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
50 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso umyjeme, očistíme, osolíme a prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak. Restujeme dozlatista. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme červeným vínom a vrátime späť mäso. Ak je potrebné, podlejeme ešte trochou vody alebo vývaru a dusíme domäkka.
- 2
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení ich popučíme spolu s maslom a s bryndzou.
- 3
Špargľu nakrátko ponoríme do vriacej osolenej vody (oblanšírujeme).
- 4
Keď je mäso udusené domäkka, vyberieme ho, šťavu precedíme a dochutíme ju soľou a korením. Podávame so špargľou a zemiakmi.
Tiež jahňacie stehno:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu