Jahňacie stehno
Jahňacie stehno

Jahňacie stehno so špargľou a s pučenými zemiakmi s bryndzou

Marián Čapák
šéfkuchár reštaurácie a pivárne Astoria v Piešťanoch, 30. mája 2022
Jahňacie stehno so špargľou a s pučenými zemiakmi s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 ks
3 strúčiky
2 ks
200 ml
50 g
500 g
1 ks
100 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, očistíme, osolíme a prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak. Restujeme dozlatista. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme červeným vínom a vrátime späť mäso. Ak je potrebné, podlejeme ešte trochou vody alebo vývaru a dusíme domäkka.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení ich popučíme spolu s maslom a s bryndzou.

  3. 3

    Špargľu nakrátko ponoríme do vriacej osolenej vody (oblanšírujeme).

  4. 4

    Keď je mäso udusené domäkka, vyberieme ho, šťavu precedíme a dochutíme ju soľou a korením. Podávame so špargľou a zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha