Jahňacie stehno
Jahňacie stehno so špargľou a s pučenými zemiakmi s bryndzou
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso umyjeme, očistíme, osolíme a prudko opečieme
na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme nakrájanú
cibuľu, mrkvu, cesnak. Restujeme dozlatista. Pridáme
paradajkový pretlak, zalejeme červeným vínom a vrátime späť mäso. Ak je potrebné, podlejeme ešte trochou vody alebo
vývaru a dusíme domäkka.
- Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej
vode domäkka. Po uvarení ich popučíme spolu
s maslom a s bryndzou.
- Špargľu nakrátko ponoríme do vriacej osolenej vody (oblanšírujeme).
- Keď je mäso udusené domäkka, vyberieme ho, šťavu
precedíme a dochutíme ju soľou a korením. Podávame
so špargľou a zemiakmi.
|