Pečené jahňacie lýtko
Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom
Autor receptu: redakcia
Postup- Jahňacie lýtko opečieme na oleji zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Pridáme na
kocky nakrájanú očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a ostatné ingrediencie okrem masla. Zalejeme vínom a pomaly pečieme až domäkka.
- Keď je lýtko mäkké, vyberieme ho, šťavu prepasírujeme, osolíme a zjemníme maslom.
- Krúpy namočíme deň vopred, aby sa rýchlejšie uvarili. Potom ich varíme v osolenej
vode, ktorú neustále dopĺňame. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Medvedí
cesnak umyjeme, odkrojíme stonky a rozmixujeme na pyré.
- Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, pridáme krúpy a zalejeme vývarom. Krúpy podusíme, pridáme pyré z medvedieho cesnaku. Dochutíme soľou, pridáme umytý baby špenát a zjemníme maslom.
- Viedenská cibuľka: Cibuľu nakrájame
na krúžky, obalíme v osolenej múke a ponoríme do horúceho oleja. Opekáme dozlatista.
|