Pečené jahňacie lýtko

Jahňacie lýtko s krupotom s medvedím cesnakom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Jahňacie lýtko opečieme na oleji zo všetkých strán a vložíme do pekáča. Pridáme na kocky nakrájanú očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a ostatné ingrediencie okrem masla. Zalejeme vínom a pomaly pečieme až domäkka.
  2. Keď je lýtko mäkké, vyberieme ho, šťavu prepasírujeme, osolíme a zjemníme maslom.
  3. Krúpy namočíme deň vopred, aby sa rýchlejšie uvarili. Potom ich varíme v osolenej vode, ktorú neustále dopĺňame. Uvarené krúpy scedíme a prepláchneme. Medvedí cesnak umyjeme, odkrojíme stonky a rozmixujeme na pyré.
  4. Nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti, pridáme krúpy a zalejeme vývarom. Krúpy podusíme, pridáme pyré z medvedieho cesnaku. Dochutíme soľou, pridáme umytý baby špenát a zjemníme maslom.
  5. Viedenská cibuľka: Cibuľu nakrájame na krúžky, obalíme v osolenej múke a ponoríme do horúceho oleja. Opekáme dozlatista.