Jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré
osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj
s vetvičkou tymianu. Vákuujeme a varíme pri
54 °C aspoň 5 hodín.
- Z mlieka, vajec, múky, zo soli
a z nadrobno nakrájanej
petržlenovej vňate vymiešame palacinkové cesto. Na panvici upečieme palacinky z oboch strán.
- Zeleninu pokrájame na malé kocky a spolu s hubami osmažíme na cibuli. Pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie, pretlačený cesnak
a oregano. Šampiňóny portobello očistíme, nakrájame na
kocky a orestujeme spolu s cibuľou a dochutíme soľou a korením. Zeleninovou zmesou a hubami naplníme palacinky a zrolujeme.
- Po uplynutí času na hodinách sous–vide
prístroja vrecká rozrežeme, mäso vyberieme
a osušíme. Potom ho dôkladne opečieme
z každej strany na panvici alebo grile. Podávame s plnenou palacinkou a zvyšnou zeleninovou zmesou a šampiňónmi.
|