Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 28. júna 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninouFoto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme, vložíme do marinády a necháme odstáť.

  2. 2

    Jahňací chrbát z jednej aj z druhej strany sprudka opečieme na rozpálenom grile - asi 2 minúty na 200 °C, osolíme a necháme odležať 5 minút. Medzitým pripravíme baby zeleninu a zemiaky.

  3. 3

    Zemiaky predvaríme, nakrájame na mesiačiky, opečieme na grile, pridáme nasekaný rozmarín a kúsky masla. Baby zeleninu očistíme, patizón nakrájame na štvrtiny, reďkovky na polovice. Všetko spolu ugrilujeme – okrem baby špargle. Tú pridáme až nakoniec, aby sa nerozvarila, ochutíme soľou, korením, cukrom a troškou masla.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist