Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 28. júna 2018
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 28. júna 2018

Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
200 ml |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
4 ks |
|
1 viazanička |
|
20 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme, vložíme do marinády a necháme odstáť.
- 2
Jahňací chrbát z jednej aj z druhej strany sprudka opečieme na rozpálenom grile - asi 2 minúty na 200 °C, osolíme a necháme odležať 5 minút. Medzitým pripravíme baby zeleninu a zemiaky.
- 3
Zemiaky predvaríme, nakrájame na mesiačiky, opečieme na grile, pridáme nasekaný rozmarín a kúsky masla. Baby zeleninu očistíme, patizón nakrájame na štvrtiny, reďkovky na polovice. Všetko spolu ugrilujeme – okrem baby špargle. Tú pridáme až nakoniec, aby sa nerozvarila, ochutíme soľou, korením, cukrom a troškou masla.
Tiež jahňací chrbát:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu