Huevos Rancheros (Rančerské vajíčka) videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 29. novembra 2021

Obľúbené kovbojské raňajky. V preklade rančerské vajíčka, pôvodom z Mexika, tradičné a obľúbené aj v juhozápadných štátoch USA.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
6 ks
1 strúčik
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
400 g (červená, čierna)
100 g
1 PL
2 ks
1 ČL
2 ks
30 g
1 ks
1 zväzok




Postup

  1. 1

    Ako prvú si priprav rýchlo nakladanú zeleninovú salsu. Ošúpanú cibuľu nakrájaj na tenké pásiky. Tak isto aj polovicu papriky, zalej ich šťavou z limetky (pár plátkov si odlož na dozdobenie), premiešaj a odlož bokom.

  2. 2

    V hrnci daj zovrieť liter vody, potom do nej vlož paradajky, druhý kus ošúpanej cibule, cesnak a čili (podľa uváženia a odvahy). Priveď znovu do varu a var 10 minút prikryté na miernom ohni. Potom zeleninu sceď, následne vlož do mixéru a premixuj dohladka.

  3. 3

    Zvyšnú papriku nakrájaj na 1x1 cm veľké kocky a vlož do panvice. Prilej rozmixovanú zmes, prisyp koreniny a scedenú fazuľu. Priveď do varu a na miernom ohni pokračuj vo varení po dobu 8 minút. Dochuť soľou. Nakoniec pridaj nastrúhaný čedar, chvíľu miešaj, kým sa neroztaví a panvicu odstav.

  4. 4

    Na osobitnej panvici si na oleji priprav volské oká, ktoré zvrchu postraš mletou paprikou. Počet vajíčok je na leveli tvojho hladu. Taktiež si bokom, ideálne na grilovacej panvici, ohrej nasucho a na silnom plameni tortilly. Pozor aby neprihoreli, neodbiehaj od nich preč, odporúčam cca 30 sekúnd na každú stranu.

  5. 5

    Si v cieli, zhotov si svoje HUEVOS RANCHEROS! Na tanier polož nakrájanú tortillu, na ňu aplikuj vrstvu rančerskej omáčky, nasleduje volské oko a znovu kus omáčky. Posyp nadrobenou fetou, dozdob nakladanou salsou, plátkami avokáda, koriandrom a plátkom limetky. Instagram : walrus.buko

Diskusia k receptu

afataga
Mas to krasne naaranzovane, ale ked sa to vola vajcia, cakala by som, ze tie vajcia bude lepsie vidiet.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia