Vajcia

Huevos Rancheros (Rančerské vajíčka) (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Obľúbené kovbojské raňajky. V preklade rančerské vajíčka, pôvodom z Mexika, tradičné a obľúbené aj v juhozápadných štátoch USA.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvú si priprav rýchlo nakladanú zeleninovú salsu. Ošúpanú cibuľu nakrájaj na tenké pásiky. Tak isto aj polovicu papriky, zalej ich šťavou z limetky (pár plátkov si odlož na dozdobenie), premiešaj a odlož bokom.
  2. V hrnci daj zovrieť liter vody, potom do nej vlož paradajky, druhý kus ošúpanej cibule, cesnak a čili (podľa uváženia a odvahy). Priveď znovu do varu a var 10 minút prikryté na miernom ohni. Potom zeleninu sceď, následne vlož do mixéru a premixuj dohladka.
  3. Zvyšnú papriku nakrájaj na 1x1 cm veľké kocky a vlož do panvice. Prilej rozmixovanú zmes, prisyp koreniny a scedenú fazuľu. Priveď do varu a na miernom ohni pokračuj vo varení po dobu 8 minút. Dochuť soľou. Nakoniec pridaj nastrúhaný čedar, chvíľu miešaj, kým sa neroztaví a panvicu odstav.
  4. Na osobitnej panvici si na oleji priprav volské oká, ktoré zvrchu postraš mletou paprikou. Počet vajíčok je na leveli tvojho hladu. Taktiež si bokom, ideálne na grilovacej panvici, ohrej nasucho a na silnom plameni tortilly. Pozor aby neprihoreli, neodbiehaj od nich preč, odporúčam cca 30 sekúnd na každú stranu.
  5. Si v cieli, zhotov si svoje HUEVOS RANCHEROS! Na tanier polož nakrájanú tortillu, na ňu aplikuj vrstvu rančerskej omáčky, nasleduje volské oko a znovu kus omáčky. Posyp nadrobenou fetou, dozdob nakladanou salsou, plátkami avokáda, koriandrom a plátkom limetky. Instagram : walrus.buko