Hubové fašírky
Hubové fašírky bez rožkov a múky (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Keďže rastú ako divé, skúsila som zas niečo iné. Jedlo by mohlo byť aj vegetariánske, ak by sa masť vymenila za olej a aj bezlepkové, ak by sa fašírky obalili napr. v semienkach, orechoch a pod.
4 porcie |
40 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr treba ísť do lesa a doniesť huby.
- Do rcp. som použila zmes suchohríbov a podpňoviek. Huby som pomlela a podusila na 1 KL masti cca 20 min, pridala soľ a rascu.
- Do vychladnutých som pridala ostatné okrem masti a strúhanky. Cesnaku ani majoránky som nedala veľa, aby neprebili chuť húb, už som nesolila, lebo aj syr je slaný.
- Zo zmesi manžel tvoril fašírky, obalil v strúhanke a ja som vo zvyšnej masti vypražila. Rcp. je jednoduchý a fašírky mali výraznú hubovú chuť. Vyšlo mi 8 ks.
A na záver jeden fešák :-).