Hubové fašírky

Hubové fašírky bez rožkov a múky (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Keďže rastú ako divé, skúsila som zas niečo iné. Jedlo by mohlo byť aj vegetariánske, ak by sa masť vymenila za olej a aj bezlepkové, ak by sa fašírky obalili napr. v semienkach, orechoch a pod.

4
porcie
40 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr treba ísť do lesa a doniesť huby.
  2. Do rcp. som použila zmes suchohríbov a podpňoviek. Huby som pomlela a podusila na 1 KL masti cca 20 min, pridala soľ a rascu.
  3. Do vychladnutých som pridala ostatné okrem masti a strúhanky. Cesnaku ani majoránky som nedala veľa, aby neprebili chuť húb, už som nesolila, lebo aj syr je slaný.
  4. Zo zmesi manžel tvoril fašírky, obalil v strúhanke a ja som vo zvyšnej masti vypražila. Rcp. je jednoduchý a fašírky mali výraznú hubovú chuť. Vyšlo mi 8 ks. A na záver jeden fešák :-).