Hrejivá tekvicová polievka s limetkou a zázvorom

platdujour - fotkaPlatdujour, 31 ročná žena, 28. septembra 2017 12:01
Ďalšie jej recepty »

Bozkami vzácnych jesenných lúčov do tých najhrejivejších šiat odetá príroda vstúpila do svojej ďalšej sezóny. Či už za hrejivych dní babieho leta, alebo stále nápadnejšie sa predlžujúcich večerov - nám sa zrazu žiada nielen obmena garderóby v šatníku, ale aj nášho jedálnička, ktorý sa razom, obdobne ako príroda navôkol, odieva do omamných vôní, farieb a chutí jesene. Dnes chcem s Vami zdieľať recept na tradičný pokrm, ktorý sa u nás doma pripravuje pri každej premiére pani Jesene.

4
porcie
10 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

1 - 1,2 kg
1,5 l (alebo voda)
z 1/2 limetky
 podľa osobných preferencií
1 vetvička
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.

  2. 2

    Tekvicu umyjeme, nakrájame na väčšie kocky, rozložíme na plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom...

  3. 3

    ...a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri nezmenenej teplote asi 15 - 20 minút (ja ešte na posledných 5 minút zapnem gril).

  4. 4

    Po upečení ju len jednoducho preložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme spolu s limetkovou šťavou,  zázvorom a vloženou vetvičkou rozmarínu, ...

  5. 5

    ...ktorú po prevretí vyberieme, tyčovým mixérom rozmixujeme na hladučkú fantáziu a máme hotovo.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist