Hovädzie na smotane s brusnicami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso prešpikujeme slaninou a spevníme špagátom. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji a slanine do zlata. Pridáme cukor, soľ, koreniny, horčicu, vinný ocot a necháme čiastočne odpariť.
  2. Zalejeme vývarom a pridáme malé množstvo brusníc. Prevaríme, dochutíme na nalejeme na mäso, ktoré sme vopred zo všetkých strán opiekli. Ponoríme ho úplne pod omáčku a pečieme vo vyhriatej rúre do mäkka.
  3. Potom mäso vyberieme a necháme čiastočne vychladnúť. Zeleninu rozmixujeme, upravíme konzistenciu omáčky tak, že ju zredukujeme na minimum spolu s citrónom a pomarančom a zjemníme vyšľahanou smotanou a maslom. Podávame s akoukoľvek knedľou.
  4. Náš tip: Mäso môžeme pripravovať akýmkoľvek spôsobom: pečením, dusením, pomalou prípravou v rúre na 120 °C asi 8 hodín alebo spôsobom sous vide.