Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept mam od mojej priatelky, ktora ho ma este od jej mamicky.

6
porcií
30 minút
príprava
90+30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja som pouzila hovadzie z predneho stehna. Pokrajala som si ho na priblizne rovnake kocky velkosti 2/2cm.
  2. Muku som si dala do misky a poobalovala som v nej vsetko maso.
  3. Na rozohriatom oleji som maso opiekla zo vsetkych stran a odlozila som ho do misky.
  4. V hrnci kde som opekala maso som najprv poprazila nakrajanu cibulu s roztlacenym cesnakom. Potom neskorsie som pridala sampiony, ktore som tiez poprazila.
  5. Ked boli sampiony poprazene vlozila som maso naspat do hrnca a zaliala som ho vodou v ktorej som si pred tym rozmiesala slivkovy lekvar a worchesterovu omacku. Vsetko som posolila, okorenila a maso som dusila asi 1 1/2 hodiny. Obcas som to premiesala a este som potom pocas varenia pridala osupanu paradajku nakrajanu na mensie kusky.
  6. Pripravila som si cesto na bazalkove pagace. Najprv som si zmiesala muku, sol a prasok do peciva. Vo vacsom pohari som si rozslahala smotanu, mlieko, vajce a nasekanu bazalku. Rozslahane mlieko som potom naliala na muku a vypracovala som z toho hladke cesto. Cesto som rozvalkala na hrubku 1cm a okruhlou formickou som povykrajovala pagace.
  7. Udusene maso so stavou som naliala do hlbsej nadoby na pecenie. Na vrch som poukladala pagace, ktore som potrela mliekom.
  8. Vsetko som dala este zapiect do rury na 30 minut. Tento recept je dobry pre tych, ktori maju hrniec co mozu pouzit na sporaku aj v rure. Ja taky nemam, tak som musela maso prekladat z hrnca do pekaca.