Dusené hovädzie mäso
Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Výhody varenia v tlakovom hrnci...
Zachovanie väčšieho množstva živín,
výraznejšia chuť jedla,
úspora času,
úspora energií a
jednoduchosť.
15 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- V tlakovom hrnci na masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a rascu.
- Pridáme umytý, osušený na kocky alebo rezance nakrájaný hovädzí krk. Premiešame...
- ...a opekáme na silnejšom plameni, aby sa mäso pekne zatiahlo.
- Prilejeme rajčiny z konzervy, pridáme sušené huby (ktoré pred prípravou nemáčame zbytočne vo vode), soľ, korenie a vývar. V tlakovom hrnci dusíme cca 30 minút.
- Po uplynutí doby otvoríme (treba otvárať opatrne, až keď úplne prestane syčať a klesne tlak v hrnci), pridáme hrášok a nastrúhaný zemiak. Varíme odokryté zhruba 5 minút.
- Na vyladenie chuti pridáme máličko cukru (poprípade môžete zjemniť smotanou). Podávame s ľubovoľnou prílohou (ryža, tarhoňa, slovenská ryža, varené zemiaky alebo knedľa)
Dobrú chuť...