Dusené hovädzie mäso

Hovädzie mäso z tlakového hrnca (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Výhody varenia v tlakovom hrnci... Zachovanie väčšieho množstva živín, výraznejšia chuť jedla, úspora času, úspora energií a jednoduchosť.

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V tlakovom hrnci na masti opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a rascu.
  2. Pridáme umytý, osušený na kocky alebo rezance nakrájaný hovädzí krk. Premiešame...
  3. ...a opekáme na silnejšom plameni, aby sa mäso pekne zatiahlo.
  4. Prilejeme rajčiny z konzervy, pridáme sušené huby (ktoré pred prípravou nemáčame zbytočne vo vode), soľ, korenie a vývar. V tlakovom hrnci dusíme cca 30 minút.
  5. Po uplynutí doby otvoríme (treba otvárať opatrne, až keď úplne prestane syčať a klesne tlak v hrnci), pridáme hrášok a nastrúhaný zemiak. Varíme odokryté zhruba 5 minút.
  6. Na vyladenie chuti pridáme máličko cukru (poprípade môžete zjemniť smotanou). Podávame s ľubovoľnou prílohou (ryža, tarhoňa, slovenská ryža, varené zemiaky alebo knedľa) Dobrú chuť...