Hovädzie líčka

Hovädzie líčka na víne s polentou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100 ml červeného vína a necháme 30 minút marinovať. Cibuľu opražíme dozlata, pridáme marinované mäso, pretlak, soľ a korenie.
  2. Spolu krátko opražíme, zalejeme červeným vínom a vývarom a na miernom ohni dusíme domäkka. Nakoniec pridáme nakrájané papriky, fazuľku, čili papričky a dochutíme soľou a korením.
  3. Kým sa mäso dusí, pripravíme si polentu – mlieko privedieme do varu, pridáme maslo, soľ a za stáleho miešania pomaly pridávame polentu. Varíme asi 5 minút za stáleho miešania. Pór narežeme na asi 5 cm tenké pásiky, poprášime múkou a fritujeme na horúcom oleji. Líčka podávame s polentou a kyslou smotanou, dozdobíme zelenou vňaťou a čili papričkou.