Hovädzie líčka
Hovädzie líčka na víne s polentou
Autor receptu: redakcia
Postup- Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme,
zalejeme asi 100 ml červeného vína a necháme 30 minút marinovať.
Cibuľu opražíme dozlata, pridáme marinované mäso, pretlak, soľ a korenie.
- Spolu krátko opražíme, zalejeme červeným vínom a vývarom a na miernom
ohni dusíme domäkka. Nakoniec pridáme nakrájané papriky, fazuľku, čili papričky
a dochutíme soľou a korením.
- Kým sa mäso dusí, pripravíme si polentu – mlieko privedieme do varu, pridáme
maslo, soľ a za stáleho miešania pomaly pridávame polentu. Varíme asi
5 minút za stáleho miešania. Pór narežeme na asi 5 cm tenké pásiky, poprášime
múkou a fritujeme na horúcom oleji. Líčka podávame s polentou a kyslou
smotanou, dozdobíme zelenou vňaťou a čili papričkou.
|