Dusené hovädzie mäso
Hovädzia nožina s dubákmi v pomalom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Jednoduchý recept a pritom chutný.
8 porcií |
15 minút príprava |
240 minút na 95 - 98 °C |
Postup
- Mäso pokrájame asi na 1cm plátky. Opečieme na masti z každej strany asi po dve minúty. Odložíme bokom.
- Na výpeku podusíme pokrájanú cibuľu do bledo hneda.
- Na cibuľu pridáme pokrájané dubáky, rascu a korenie. Podusíme asi päť minút. Preložíme do pomalého hrnca. Ja mám multifunkčný, tak som to robil hneď v ňom.
- Na to pridáme vopred opečené mäso a nastrúhaný cesnak.
- Zalejeme vývarom tak, aby mäso trochu vyčnievalo. Hrniec zapneme na Low a na štyri hodiny. Nesolíme. Osolíme asi 10 minút pred koncom varenia.
- Po tomto čase je mäso mäkké a máme hotovo. Nejakú prílohu k tomu a môžete dávať na tanier.
- U nás bola cestovina k tomu. Tie dubáky s hovädzím dodali jedlu vynikajúcu chuť.