Hovädzí steak

Hovädzí steak s bylinkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bylinková omáčka: Suroviny na omáčku zmiešame v miske. Prikryjeme ju potravinovou fóliou, odložíme do chladu a necháme aspoň hodinu odležať.
  2. Steaky potrieme olivovým olejom, posypeme nahrubo roztlčeným čiernym korením a necháme chvíľu odpočívať. Šaláty rozkrojíme na polovice a necháme až do grilovania zabalené vo vlhkej utierke.
  3. Steaky položíme na rošt a osolíme. Ideálne je grilovať ho pod poklopom 6–8 minút z každej strany, aby bol stredne prepečený. Po upečení ho potrieme malou časťou pripravenej bylinkovej omáčky a necháme v teple odpočívať päť minút, aby sa mäso zatiahlo a pri krájaní nevytekala šťava.
  4. Rozkrojené šaláty potrieme olejom a položíme rezom na gril. Krátko ich grilujeme a potom servírujeme s plátkami nakrájaného grilovaného steaku.