Hovädzí steak
Hovädzí steak s bylinkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Bylinková omáčka: Suroviny na omáčku zmiešame v miske. Prikryjeme ju potravinovou fóliou, odložíme do chladu a necháme aspoň hodinu odležať.
- Steaky potrieme olivovým olejom, posypeme nahrubo roztlčeným čiernym korením a necháme chvíľu odpočívať. Šaláty rozkrojíme na polovice a necháme až do grilovania zabalené vo vlhkej utierke.
- Steaky položíme na rošt a osolíme. Ideálne je grilovať ho pod poklopom 6–8 minút z každej strany, aby bol stredne prepečený. Po upečení ho potrieme malou časťou pripravenej bylinkovej omáčky
a necháme v teple odpočívať päť minút, aby sa mäso zatiahlo a pri krájaní nevytekala šťava.
- Rozkrojené šaláty potrieme olejom
a položíme rezom na gril. Krátko ich grilujeme a potom servírujeme s plátkami nakrájaného grilovaného steaku.
|