Hlivový paprikáš
Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami

mysiacik - fotkamysiacik, 8. decembra 2017
Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami
Foto: mysiacik

Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ale aj bez... rýchle a dobré :D

40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na omáčku:
3 ks
1 veľký ks
250 g
1,5 ČL
1 PL
250 ml
3 PL
Na zemiakové noky:
500 g
1 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si do zlatista opečieme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na slížiky nakrájané kuracie prsia a aj nakrájanú a umytú hlivu. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme jeden a pol lyžičky kurkumy, opečieme, pridáme lyžičku papriky a zalejeme vodou. Takto varíme až do zmäknutia mäska a hlivy. V malej miske si zmiešame mlieko a tri lyžice múky, omáčku zahustíme, zjemníme smotanou, necháme prevrieť a odstavíme :)

  2. 2

    DOMÁCE NOKY: V menšom hrnci si uvaríme asi tak 0,5 zemiakov v šupke. Hotové ošupané zemiaky si nastrúhame na nestrúhadle na pracovnú dosku, pridáme soľ, žĺtok, a hladkú múku (okolo 200 g) ale môžeme aj podľa potreby, vypracujeme si cesto, ak sa nám zdá veľmi tuhé, môžeme doň pridať troška vody. Z cesta si vypracujeme valček, z kt. si postupne odkrajujeme kus cesta, rukami o dosku si vyvaľkáme dlhý šúlec, ktorý rozkrájame na malé noky, ak by sa nám nôž lepil, stačí, ak si jeho špičku vložíme do múky pri krájaní :) Hotové noky hádžeme do osolenej vriacej vody, keď už sú uvarené, mali by plávať, počkáme ešte chvíľku a vytiahneme, a necháme odkvapkať. A šup s nimi na tanier, polejeme omáčkou a môžme obedovať :D

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Odkedy sa do paprikášu dáva kurkuma? A čím je to na tanieri posypané? Sorry, ale najlepšie to nevypadá.

PS: "Na olivovom ohni si do zlatista opečieme na drobno nakrájanú cibuľku" - olivový oheň nepoznám. :-)
...si šikovná žienka..dobrá o tebe je moja mienka..chýba mi tvoj klon -ako dcérka-do vienka..
ty bys varila...piekla..ja bych ti detičky na čerstvý vzduch "vyvliekla"..
to by bola spolupráca...!!!
takto-zostali mi len pochvalné písmenká a všetka na krku moja domáca práca...:-)
želám radosť na každý deň
U nás hliva "beží " tiež dosť často, ale spolu s mäsom som ju nerobila a páči sa mi to, nabudúce vyskúšam aj ja tak....inak, kurkumu používam často do jedál, chuť sa nezmení, ale jej účinky jedlo obohatia, ako som viackrát čítala, ani neuškodí. A aké je to " nestrúhadlo "? :)
@Strucik (8.12.2017 16:09)

sorry...ale nemusite sa ponuknut a uz vonkoncom nemusia moje recepty vsetkym chutit...je to posypane petrzlenovou vnatou...aj take veci sa robia..a kurkumu? ano davam...nie kazdy robi paprikas podla vas...mno nevedela som ze exisuje len jeden univerzalny recept..

Pridaj komentár k receptu: