Hlivový paprikáš
Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami

mysiacik - fotkamysiacik, 8. decembra 2017
Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami
Foto: mysiacik

Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ale aj bez... rýchle a dobré :D

40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na omáčku:
3 ks
1 veľký ks
250 g
1,5 ČL
1 PL
250 ml
3 PL
Na zemiakové noky:
500 g
1 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji si do zlatista opečieme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na slížiky nakrájané kuracie prsia a aj nakrájanú a umytú hlivu. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme jeden a pol lyžičky kurkumy, opečieme, pridáme lyžičku papriky a zalejeme vodou. Takto varíme až do zmäknutia mäska a hlivy. V malej miske si zmiešame mlieko a tri lyžice múky, omáčku zahustíme, zjemníme smotanou, necháme prevrieť a odstavíme :)

  2. 2

    DOMÁCE NOKY: V menšom hrnci si uvaríme asi tak 0,5 zemiakov v šupke. Hotové ošupané zemiaky si nastrúhame na nestrúhadle na pracovnú dosku, pridáme soľ, žĺtok, a hladkú múku (okolo 200 g) ale môžeme aj podľa potreby, vypracujeme si cesto, ak sa nám zdá veľmi tuhé, môžeme doň pridať troška vody. Z cesta si vypracujeme valček, z kt. si postupne odkrajujeme kus cesta, rukami o dosku si vyvaľkáme dlhý šúlec, ktorý rozkrájame na malé noky, ak by sa nám nôž lepil, stačí, ak si jeho špičku vložíme do múky pri krájaní :) Hotové noky hádžeme do osolenej vriacej vody, keď už sú uvarené, mali by plávať, počkáme ešte chvíľku a vytiahneme, a necháme odkvapkať. A šup s nimi na tanier, polejeme omáčkou a môžme obedovať :D

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

strucik
Odkedy sa do paprikášu dáva kurkuma? A čím je to na tanieri posypané? Sorry, ale najlepšie to nevypadá.

PS: "Na olivovom ohni si do zlatista opečieme na drobno nakrájanú cibuľku" - olivový oheň nepoznám. :-)
radost
...si šikovná žienka..dobrá o tebe je moja mienka..chýba mi tvoj klon -ako dcérka-do vienka..
ty bys varila...piekla..ja bych ti detičky na čerstvý vzduch "vyvliekla"..
to by bola spolupráca...!!!
takto-zostali mi len pochvalné písmenká a všetka na krku moja domáca práca...:-)
želám radosť na každý deň
evanaaa
U nás hliva "beží " tiež dosť často, ale spolu s mäsom som ju nerobila a páči sa mi to, nabudúce vyskúšam aj ja tak....inak, kurkumu používam často do jedál, chuť sa nezmení, ale jej účinky jedlo obohatia, ako som viackrát čítala, ani neuškodí. A aké je to " nestrúhadlo "? :)
haji
Obdivuji tvé bramborové noky! A hlívu miluju. Bezva kombinace!
mysiacik
@Radost (8.12.2017 17:01)

ooo krasnee, ake basnicke crevkoooo :D :D dakujem moooc, velmi mi to zohrialo srdieckoo :D
mysiacik
@Evanaaa (8.12.2017 18:43)

hehe som sa zasmiala na to nestruhadle..nastruhat na nestruhadle :D xixixi aj ja pouzivam dost casto kurkumu....
mysiacik
@Strucik (8.12.2017 16:09)

sorry...ale nemusite sa ponuknut a uz vonkoncom nemusia moje recepty vsetkym chutit...je to posypane petrzlenovou vnatou...aj take veci sa robia..a kurkumu? ano davam...nie kazdy robi paprikas podla vas...mno nevedela som ze exisuje len jeden univerzalny recept..