Hlivový paprikáš
Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami
Autor receptu: mysiacik
Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ale aj bez... rýchle a dobré :D
40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji si do zlatista opečieme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na slížiky nakrájané kuracie prsia a aj nakrájanú a umytú hlivu. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme jeden a pol lyžičky kurkumy, opečieme, pridáme lyžičku papriky a zalejeme vodou. Takto varíme až do zmäknutia mäska a hlivy. V malej miske si zmiešame mlieko a tri lyžice múky, omáčku zahustíme, zjemníme smotanou, necháme prevrieť a odstavíme :)
- DOMÁCE NOKY:
V menšom hrnci si uvaríme asi tak 0,5 zemiakov v šupke. Hotové ošupané zemiaky si nastrúhame na nestrúhadle na pracovnú dosku, pridáme soľ, žĺtok, a hladkú múku (okolo 200 g) ale môžeme aj podľa potreby, vypracujeme si cesto, ak sa nám zdá veľmi tuhé, môžeme doň pridať troška vody. Z cesta si vypracujeme valček, z kt. si postupne odkrajujeme kus cesta, rukami o dosku si vyvaľkáme dlhý šúlec, ktorý rozkrájame na malé noky, ak by sa nám nôž lepil, stačí, ak si jeho špičku vložíme do múky pri krájaní :)
Hotové noky hádžeme do osolenej vriacej vody, keď už sú uvarené, mali by plávať, počkáme ešte chvíľku a vytiahneme, a necháme odkvapkať. A šup s nimi na tanier, polejeme omáčkou a môžme obedovať :D