Grilovaný syr
Grilovaný syr

Grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 11. septembra 2021
Grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Osviežujúce ľahké jedlo.

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 bal.
500 g farebné
 starší
1 strúčik
Bazalkové pesto:
50 ml
50 g
50 g
50 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bazalkové pesto: Do hlbšej nádoby dáme olivový olej, bazalku, parmezán, nasucho opražené vychladnuté píniové semienka, cesnak, soľ a korenie. Rozmixujeme.

  2. 2

    Zo starého chleba nakrájame tenučké plátky. Potrieme ich olejom, do ktorého sme rozotreli strúčik cesnaku a ochutili soľou a korením. Dáme usušiť do rúry vyhriatej na 130 stupňov. Čas sušenia závisí od hrúbky a požadovaného zafarbenia chleba. To si musí každý ustriehnuť sám. Crostini sú hotové vtedy, keď je chlieb tvrdý a chrumkavý.

  3. 3

    Syr halloumi nakrájame na obdĺžniky, ktoré z oboch strán opražíme dozlatista na olivovom oleji.

  4. 4

    Na tanier naaranžujeme grilovaný halloumi, crostini, na polovice nakrájané cherry paradajky, pokvapkáme bazalkovým pestom a balzamikovým octom.

Diskusia k receptu