Grilovaný syr
Grilovaný syr

Grilované syry s bagetou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:00
Grilované syry s bagetou
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
štipka
3 vetvičky
150 g (plátky)
3 ks (Rougette po 90 g)
1 ks
3 PL



Postup

  1. 1

    Tvrdý syr jemne posypeme korením a lístkami tymianu odtrhnutými z dvoch stoniek. Potom ho rozkrojíme na 3 rovnako veľké diely. Každý kus obalíme plátkami slaniny tak, aby bol syr celý zakrytý. Grilovací syr Rougette niekoľkokrát popicháme vidličkou z oboch strán. Bagetu rozkrojíme a jemne potrieme olejom.

  2. 2

    V grile pripravíme vrstvu žeravého uhlia. Tvrdé syry obalené v slanine aj grilovacie okrúhle syry položíme na gril nad priamy stredne silný žiar. Grilujeme ich 5 minút z každej strany. Okrúhle syry potom jemne potrieme zvyšným olejom.

  3. 3

    Nakoniec na priamom žiari ogrilujeme aj rozkrojenú bagetu reznou stranou nadol. Podávame ju k syrom.

Diskusia k receptu