Grilované syry s bagetou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:00
mesačník Varecha, dnes 16:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tvrdý syr jemne posypeme korením a lístkami tymianu odtrhnutými z dvoch stoniek. Potom ho rozkrojíme na 3 rovnako veľké diely. Každý kus obalíme plátkami slaniny tak, aby bol syr celý zakrytý. Grilovací syr Rougette niekoľkokrát popicháme vidličkou z oboch strán. Bagetu rozkrojíme a jemne potrieme olejom.
- 2
V grile pripravíme vrstvu žeravého uhlia. Tvrdé syry obalené v slanine aj grilovacie okrúhle syry položíme na gril nad priamy stredne silný žiar. Grilujeme ich 5 minút z každej strany. Okrúhle syry potom jemne potrieme zvyšným olejom.
- 3
Nakoniec na priamom žiari ogrilujeme aj rozkrojenú bagetu reznou stranou nadol. Podávame ju k syrom.
Tiež grilovaný syr:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu