Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany fotorecept

eviana - fotkaeviana, 21. novembra 2013
Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept)
Foto: eviana

U nás veľmi obľúbené jedlo... snáď zachutí aj Vám :)

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
50 g
1 ks
2 strúčiky
4 plátky (alebo údená šunka)
2 PL
200 ml
 (nemusí byť)
2 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    ...pripravíme si suroviny - huby očistíme, nakrájame.

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na masle do sklovita

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ....pridáme nakrájané dubáky (mala som zamrazené už predkrájané)

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...spolu podusíme pod pokrievkou cca 10 minút

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...okoreníme čerstvo namletým korením (používam zmes čierneho, bieleho, zeleného a červeného korenia), dochutíme soľou (opatrne pretože prosciutto je dosť slané a parmezán má výraznú chuť), prípadne solčankou (tú používam niekedy ja, nie je potrebné ju pridať)

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...plátky prosciutta nakrájame na pásiky (cca 1 cm široké) a vysypeme do panvice na huby

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pridáme halúzku rozmarínu a spolu podusíme cca 10 minút

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...ak varíme na priamu konzumáciu, tak v tejto chvíli do zmesi vylejeme smotanu na šľahanie a necháme prevrieť a máme hotovo. Ale ja som večer varila obed na druhý deň pre mojich chlapov a poznám svoje mláďatko, keď zacíti vôňu šíriacu sa z kuchyne tak si musí hneď naložiť na ochutnávku a nakoľko ide o chlapa vo vývine, tak to býva riadna megaporcia :o), tak som si v cca 2 dl mlieka rozmiešala 1 PL múky

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...zalejeme zmes na panvici a miešame kým nezačne hustnúť.

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...na jemnom strúhadle si nastrúhame parmezán - cca 2 PL - a pridáme do zmesi

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...na záver všetko zjemníme smotanou na šľahanie

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...naložíme gnocchi (tieto nie sú domáce, ale kúpené v Lidl), zalejeme omáčkou, načančáme chipsom z prosciutta, hoblinkami parmezánu, halúzkou rozmarínu a je to :)

    Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany  (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

izabella929
@eviana..u ž iba spojenie 2 druhov hríbov, dáva záruku na skvelý úspech tomuto obedu...super si to vyšperkovala a doplnila fajnotkami...pekné a iste chutné.-)
sracz
... ako by som počul mojeho nebohého krstného otca: "veď tá @eviana musí byť naozaj šikovná gazdiná, dobre to dievča vie, že keď dá "dohromady" samé dobré veci, výsledkom musí byť dobrota prenáramne preukrutná"! A mal by pravdu, @eviana milá lebo kombinácia húb, masla, parmigiano reggiano, prosciutto a inšô je úžasná! ... čerstvé dubáky síce nemám (ani zamrazené), ale aj so sušenými si poradím a navarím podľa Teba! Ďakujem za inšpiráciu!
mariamka
delikatne chute si namiesala, len co je pravda, a ta extra hubova zmes sa mi paci, koreniny, cesnak, maslo, smotana, nema to chybu, tanierik vravi sam za seba, uz len prsty oblizat :)) 5*****
pusta
tento receptík nepotrebuje žiadne extra komentáre -vynikajúce suroviny, vynikajúca chuť.
5 hviezdičiek dávam.
mesiar50
Excelentné jedlo.Chválim tvoju šikovnosť a kuchárske umenie.
eviana
@sracz milý, potešil si ma svojimi aj krstného otca reprodukovanými milými slovami... Všetky suroviny spolu naozaj krásne ladili, jedna druhú jemne dopĺňala a nechala harmonicky rozvinúť spoločnú chuť. Ono sa to ľahko varí, keď sú kvalitné suroviny - by povedala moja maminka... ale navariť z mála veľa vie len šikovný kuchár :)
Takže v podstate toto jedlo nebola žiadna veľká námaha, varilo sa to takmer samo... ja som to len sem tam vareškou počochrala :)))
Budem rada ak aj za veľkou mlákou uvaríš "moje jedlo" ... ďakujem Ti za Tvoje usmievavé milé slová :)
eviana
@mariamka moja milá, ďakujem za Tvoje krásne slová uznania... Tá extra hubová zmes bola vlastne z núdze cnosť, bo dubáčikov málo bolo :) Ale musím neskromne priznať, že konečný výsledok bol naozaj skvelý :)
eviana
@pusta , presne ako vravíš... a ako som písala aj v komentári pre @sracz ... zo skvelých surovín ľahko sa varí :) Ďakujem za slová uznania :)
rela
Na večeru je už neskoro ale na obed by som sa nechala pozvať.
Dávam 5*
brambora
akurat som rozmyslala co s tymi gnocchi co som kupila v Lidli. :D dakujem.
janger
@evianka , vsetko, co je v tomto recepte, lubim. Len dubakov nie je...To tu v obchode nedostanem. Nuz ale asi aj len zo sampinonov, pripadne s hlivou by tiez bolo dobre, ze? Uz teraz mam chut :-)
vevajda
Ukladam do KK, aj ked, na cholesterol radsej pri tomto recepte nemysliet ;)
eviana
@janger , som rada, že sa Ti môj recept páči a budem veľmi rada, ak ho vyskúšaš v inej kombinácii húb, také portobello by mohlo celkom slušne dubáky zastúpiť... ale isto aj hliva by bola skvelá. Budem sa tešiť na Tvoje správy Janielka, kam posunieš svojou kreativitou tento recept aj na info ako Ti chutilo :) Ďakujem Ti za milé slová :)
eviana
@vevajda , ďakujem za uloženie do KK... Ja nemyslím na cholesterol pri žiadnom jedle, jednoducho si ho vychutnávam a cholesterol mám ok :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia