Gnocchi s omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany (fotorecept)
Autor receptu: eviana
U nás veľmi obľúbené jedlo... snáď zachutí aj Vám :)
4-6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- ...pripravíme si suroviny - huby očistíme, nakrájame.
- ... na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na masle do sklovita
- ...pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny
- ....pridáme nakrájané dubáky (mala som zamrazené už predkrájané)
- ...spolu podusíme pod pokrievkou cca 10 minút
- ...okoreníme čerstvo namletým korením (používam zmes čierneho, bieleho, zeleného a červeného korenia), dochutíme soľou (opatrne pretože prosciutto je dosť slané a parmezán má výraznú chuť), prípadne solčankou (tú používam niekedy ja, nie je potrebné ju pridať)
- ...plátky prosciutta nakrájame na pásiky (cca 1 cm široké) a vysypeme do panvice na huby
- ...pridáme halúzku rozmarínu a spolu podusíme cca 10 minút
- ...ak varíme na priamu konzumáciu, tak v tejto chvíli do zmesi vylejeme smotanu na šľahanie a necháme prevrieť a máme hotovo.
Ale ja som večer varila obed na druhý deň pre mojich chlapov a poznám svoje mláďatko, keď zacíti vôňu šíriacu sa z kuchyne tak si musí hneď naložiť na ochutnávku a nakoľko ide o chlapa vo vývine, tak to býva riadna megaporcia :o), tak som si v cca 2 dl mlieka rozmiešala 1 PL múky
- ...zalejeme zmes na panvici a miešame kým nezačne hustnúť.
- ...na jemnom strúhadle si nastrúhame parmezán - cca 2 PL - a pridáme do zmesi
- ...na záver všetko zjemníme smotanou na šľahanie
- ...naložíme gnocchi (tieto nie sú domáce, ale kúpené v Lidl), zalejeme omáčkou, načančáme chipsom z prosciutta, hoblinkami parmezánu, halúzkou rozmarínu a je to :)