Kuracie prsia
Glazované kura s broskyňou a so zázvorom
Autor receptu: ryzasos
Tento recept na glazované kura s broskyňou a zázvorom je pre dva tímy: Tím "kura s broskyňou" a tím "ázijská kuchyňa".* Tento
recept má všetko - chuť a rýchlosť prípravy!
Za 30 minút ho máte hotový. Toto je "detská verzia" bez čili, takže sa naje celá rodina. Ak chcete, aby bola chuť výraznejšia, najemno ju nastrúhajte do jedla.
Postup
- Kuracie mäso očistite a nakrájajte na kocky. Osoľte a okoreňte. Potom vmiešajte zmes škrobu a múky a obaľte každý kúsok mäsa.
- Smažte v primeranom množstve horúceho tuku zo všetkých strán dozlatista. Dávajte pozor, aby ste panvicu nepripálili, pretože v nej potom budete pripravovať omáčku. Opečené mäso dajte bokom.
- Na tej istej panvici orestujte nakrájaný alebo nastrúhaný zázvor a cesnak, pridajte na plátky nakrájané broskyne. Pokvapkajte sójovou omáčkou, pridajte džem a premiešajte. Zalejte vývarom a broskyňovým nálevom. Krátko povarte a potom vráťte mäso do panvice.
- Nechajte niekoľko minút bublať, kým omáčka nezhustne a mäso nebude úplne hotové a obalené lesklou omáčkou. Podľa potreby dochuťte korením, zázvorom, cesnakom a chilli. Soľ by už nemala byť potrebná.
- Ryžu niekoľkokrát dôkladne umyte a nechajte odkvapkať.
- V malom hrnci, vhodnom do rúry, ryžu krátko opečte na lyžičke horúceho tuku. Zalejte vodou, pridajte štipku soli a bobkový list a zvýšte teplotu na maximum.
- Varte za občasného miešania, kým sa voda takmer neodparí a na hrnci sa nezačne tvoriť škrobová vrstva. Vtedy hrniec prikryte pokrievkou a vložte ho do rúry predhriatej na 180 °C na 12 minút.
- Uvarte ryžu a v prípade potreby ju dochuťte soľou alebo lyžicou masla.
- Nakoniec podávajte glazované mäso spolu s ryžou a ozdobené nasekanou jarnou cibuľkou a sezamom.