Kuracie prsia

Glazované kura s broskyňou a so zázvorom

Autor receptu: ryzasos

Tento recept na glazované kura s broskyňou a zázvorom je pre dva tímy: Tím "kura s broskyňou" a tím "ázijská kuchyňa".* Tento recept má všetko - chuť a rýchlosť prípravy! Za 30 minút ho máte hotový. Toto je "detská verzia" bez čili, takže sa naje celá rodina. Ak chcete, aby bola chuť výraznejšia, najemno ju nastrúhajte do jedla.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso očistite a nakrájajte na kocky. Osoľte a okoreňte. Potom vmiešajte zmes škrobu a múky a obaľte každý kúsok mäsa.
  2. Smažte v primeranom množstve horúceho tuku zo všetkých strán dozlatista. Dávajte pozor, aby ste panvicu nepripálili, pretože v nej potom budete pripravovať omáčku. Opečené mäso dajte bokom.
  3. Na tej istej panvici orestujte nakrájaný alebo nastrúhaný zázvor a cesnak, pridajte na plátky nakrájané broskyne. Pokvapkajte sójovou omáčkou, pridajte džem a premiešajte. Zalejte vývarom a broskyňovým nálevom. Krátko povarte a potom vráťte mäso do panvice.
  4. Nechajte niekoľko minút bublať, kým omáčka nezhustne a mäso nebude úplne hotové a obalené lesklou omáčkou. Podľa potreby dochuťte korením, zázvorom, cesnakom a chilli. Soľ by už nemala byť potrebná.
  5. Ryžu niekoľkokrát dôkladne umyte a nechajte odkvapkať.
  6. V malom hrnci, vhodnom do rúry, ryžu krátko opečte na lyžičke horúceho tuku. Zalejte vodou, pridajte štipku soli a bobkový list a zvýšte teplotu na maximum.
  7. Varte za občasného miešania, kým sa voda takmer neodparí a na hrnci sa nezačne tvoriť škrobová vrstva. Vtedy hrniec prikryte pokrievkou a vložte ho do rúry predhriatej na 180 °C na 12 minút.
  8. Uvarte ryžu a v prípade potreby ju dochuťte soľou alebo lyžicou masla.
  9. Nakoniec podávajte glazované mäso spolu s ryžou a ozdobené nasekanou jarnou cibuľkou a sezamom.