Bravčové fašírky
Bravčové fašírky

Fašírky so zemiakovo-cibuľovým šalátom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, včera 16:52
Fašírky so zemiakovo-cibuľovým šalátom (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre milovníkov ľahkých obedov či večere.

4
porcie
25-30 minút
príprava
3+3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Fašírky:
600-700 g
1 ks stredne veľká
4 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
2 ks
50 g strúhaný
 (na obaľovanie)
 (na vysmážanie)
Šalát:
1 kg (uvarené v šupke)
1 ks stredne veľká
3-4 ks
podľa chuti
podľa chuti
Marináda:
300 ml
2 PL
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Suroviny na prípravu šalátu. Uvaríme marinádu - vodu, cukor, ocot dáme zovrieť, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez krájač. K zemiakom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a lahôdkovú cibuľku, všetko spolu zmiešame. Okoreníme, osolíme, zalejeme marinádou a pokvapkáme olejom.

    Fašírky so zemiakovo-cibuľovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šalát dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť.

    Fašírky so zemiakovo-cibuľovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fašírky: Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. Okoreníme, osolíme pridáme vajíčka a premiešame. Z mäsa urobíme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatista z oboch strán. Ukladáme na kuchynskú utierku odkvapkať.... Dobrú chuť...

Diskusia k receptu