Fašírky so zemiakovo-cibuľovým šalátom fotorecept
Pre milovníkov ľahkých obedov či večere.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Fašírky: | |
| 600-700 g |
|
| 1 ks stredne veľká |
|
| 4 strúčiky |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ks |
|
| 50 g strúhaný |
|
| (na obaľovanie) |
|
| (na vysmážanie) |
|
| Šalát: | |
| 1 kg (uvarené v šupke) |
|
| 1 ks stredne veľká |
|
| 3-4 ks |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| Marináda: | |
| 300 ml |
|
| 2 PL |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu šalátu. Uvaríme marinádu - vodu, cukor, ocot dáme zovrieť, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez krájač. K zemiakom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a lahôdkovú cibuľku, všetko spolu zmiešame. Okoreníme, osolíme, zalejeme marinádou a pokvapkáme olejom.
-
2
Šalát dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť.
-
3
Fašírky: Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. Okoreníme, osolíme pridáme vajíčka a premiešame. Z mäsa urobíme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatista z oboch strán. Ukladáme na kuchynskú utierku odkvapkať.... Dobrú chuť...









Ďakujem za nahliadnutie receptu a príjemný komentár posielam pozdrav...