Bravčové fašírky

Fašírky so zemiakovo-cibuľovým šalátom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov ľahkých obedov či večere.

4
porcie
25-30 minút
príprava
3+3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu šalátu. Uvaríme marinádu - vodu, cukor, ocot dáme zovrieť, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez krájač. K zemiakom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a lahôdkovú cibuľku, všetko spolu zmiešame. Okoreníme, osolíme, zalejeme marinádou a pokvapkáme olejom.
  2. Šalát dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť.
  3. Fašírky: Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. Okoreníme, osolíme pridáme vajíčka a premiešame. Z mäsa urobíme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatista z oboch strán. Ukladáme na kuchynskú utierku odkvapkať.... Dobrú chuť...