Bravčové fašírky
Fašírky so zemiakovo-cibuľovým šalátom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov ľahkých obedov či večere.
|
4 porcie |
25-30 minút príprava |
3+3 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na prípravu šalátu. Uvaríme marinádu - vodu, cukor, ocot dáme zovrieť, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez krájač. K zemiakom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a lahôdkovú cibuľku, všetko spolu zmiešame. Okoreníme, osolíme, zalejeme marinádou a pokvapkáme olejom.
- Šalát dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť.
- Fašírky: Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky a pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. Okoreníme, osolíme pridáme vajíčka a premiešame. Z mäsa urobíme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatista z oboch strán. Ukladáme na kuchynskú utierku odkvapkať.... Dobrú chuť...