Dusené hovädzie mäso
Eszterházyho roštenka
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Roštenku nakrájame na plátky, okraje nakrojíme, vyklepeme, posolíme, pokoreníme a potrieme horčicou. Na jednej strane obalíme v múke a potom na obidvoch stranách opečieme na rozohriatom oleji.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme vo výpeku z mäsa, poprášime múkou. Zalejeme trochou vody, dochutíme soľou
a prevaríme. Do šťavy vložíme opečené plátky mäsa
a dusíme prikryté hodinu, pričom ho obraciame. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme
na teplé miesto.
- Do omáčky vmiešame kyslú smotanu a mäso ňou
prelejeme. Ako prílohu môžeme podávať pečené
zemiaky alebo cestoviny. Môžeme ozdobiť opraženou cibuľou.
|