Dusené hovädzie mäso

Eszterházyho roštenka

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Roštenku nakrájame na plátky, okraje nakrojíme, vyklepeme, posolíme, pokoreníme a potrieme horčicou. Na jednej strane obalíme v múke a potom na obidvoch stranách opečieme na rozohriatom oleji.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme vo výpeku z mäsa, poprášime múkou. Zalejeme trochou vody, dochutíme soľou a prevaríme. Do šťavy vložíme opečené plátky mäsa a dusíme prikryté hodinu, pričom ho obraciame. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.
  3. Do omáčky vmiešame kyslú smotanu a mäso ňou prelejeme. Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiaky alebo cestoviny. Môžeme ozdobiť opraženou cibuľou.