Dusený králik

Dusený králik na víne s rozmarínom

Autor receptu: jurka

Jednoduchý, veľmi chutný recept.

5
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Aspoň 1 deň odležaného čerstvého králika naporciovať na menšie kusy, umyť, osušiť papierovou utierkou. Osoliť, okoreniť, obaliť v múke.
  2. V kuchte vytopiť sadlo z králika, podľa potreby pridať ešte olej alebo lyžicu masti. Mäso opražiť do zlatista (robím postupne, opražené vyložím na tanier). Pridať k mäsu nasekaný cesnak, rozmarín, krátko opražiť.
  3. Mäso zaliať vínom. Minútku povariť, aby sa vyparil alkohol. Doliať vývar (voda + 1 kocka bujónu). Prikryť, na malom plameni na I. stupni nastavenia kuchty dusiť 45 minút.
  4. Zatiaľ na troche oleja v malej panvici alebo hrnci krátko opražiť nasekaný cesnak na oblohu (4 strúčiky). Pridať špenát, soľ, podusiť 10 minút.
  5. Chlieb nakrájať a opražiť na panvici. Uložiť nabok na tanier.
  6. Po 45 minútach varu vypnúť kuchtu, otvoriť. Nasekanú petržlenovú vňať a maslo pridať k mäsu a nechať roztopiť (iba priviesť k varu).