Začína nám pomaly paradajková sezóna, tak prikladám recept na moj obľúbený domáci "Heinz" kečup...
príprava
Postup
-
1
Paradajky s paprikou nakrájame na štvrťky a rozmixujeme ich.
-
2
Prepasírujeme a dáme variť na miernom ohni, cca na 3hodiny - kým nezmizne 1/3 z celého objemu, treba občas miešať, aj kečup vie prihorieť :) Kto má rád pikantné ako ja, tak treba pridať chilli papričku, aj dve, podľa chuti.
-
3
Medzi tým dáme do octu všetky koreniny, t.j. čierne a nové korenie, cesnak, klinčeky, škoricu a zelerové semeno. Necháme to najmenej polhodinu celé postáť, nech sa chuť a aróma dostane do octu. Potom to precedíme cez sitko.
-
4
Keď sa nám paradajky pekne zredukujú, pridáme polovicu pripraveného a precedeného octu s koreninami, soľ, červenú papriku, horčicu a hnedý cukor. A teraz už závisí na vašej chuti, koľko a čoho tam ešte pridáte. Odporúčam ochutnávať vychladnutú vzorku, pretože horúci skresluje všetky chute. Redukujte do vami zvolenej hustoty. Keď trochu vychladne, vezmite ponorrný mixér a všetko to poriadne premixujte, do hladka, bude krásny a chutný :)
- 5
Prelejeme do menších fliaš a sterilizujeme 15 minút. Odporúčam, je naozaj výborný. Receptov na kečup je veľa, mne sa zatiaľ páči najviac tento a dlho som hľadal :)
- 5
Diskusia k receptu