« Naspäť na tento recept

Diviak na pive so slaninovým koláčom verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Stehno z diviaka nakrájame, cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky. Najskôr urestujeme cibuľu dozlata, pridáme mäso, soľ, koreniny a zeleninu. Všetko spolu restujeme, pridáme pretlak, cesnak a zalejeme čiernym pivom. Miešame, kým sa pivo nevyparí, potom zalejeme vodou a necháme dusiť pod pokrievkou asi 2,5 hodiny. Nakoniec pridáme majorán a zahustíme múkou, ktorú zmiešame s vodou.

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou. V strede urobíme jamku, do ktorej rozmrvíme droždie, pridáme cukor, zalejeme ho vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Nakoniec pridáme olej a vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme chvíľu vykysnúť.

Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú slaninu a rascu. Potom pridáme soľ, chvíľu dusíme a zmes necháme vychladnúť. Do vymastenej formy na pečenie vložíme vyvaľkané cesto, ktoré zmiešame s urestovanou slaninkou, potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Koláč podávame teplý.

Suroviny




4
porcie
40
minút
príprava
180-190
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist