Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava
240 min
na 140 °C

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme pri 140 °C asi 4 hodiny.

  2. 2

    Do hotového demi glace dáme brusnicový džem, nakrájané sušené brusnice a povaríme.

  3. 3

    Na kocky nakrájaný biely chlieb namočíme do mlieka a necháme napučať. Na bravčovom tuku restujeme slaninu, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Všetko pridáme do napučaného chleba, kde pridáme žĺtky a z bielkov vyšľahaný sneh. Všetko spojíme detskou krupicou a dochutíme muškátovým orieškom, soľou a bielym korením. Z hmoty vypracujeme malé guľky a varíme vo vode. Uvarené opečieme dozlatista na tuku.

  4. 4

    Zelerové čipsy: Umytý, očistený zeler nakrájame na tenké plátky a sušíme pri 100 °C asi 30 minút.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist