Konfitované diviačie plece
Konfitované diviačie plece

Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. novembra 2018
Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
240 minút
na 140 °C

Suroviny

600 g
2 g
100 g
10 g
50 g
2 g
200 ml
50 g
50 g
200 g
2 ks
100 g
10 g
1 g
200 ml
1 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme pri 140 °C asi 4 hodiny.

  2. 2

    Do hotového demi glace dáme brusnicový džem, nakrájané sušené brusnice a povaríme.

  3. 3

    Na kocky nakrájaný biely chlieb namočíme do mlieka a necháme napučať. Na bravčovom tuku restujeme slaninu, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať. Všetko pridáme do napučaného chleba, kde pridáme žĺtky a z bielkov vyšľahaný sneh. Všetko spojíme detskou krupicou a dochutíme muškátovým orieškom, soľou a bielym korením. Z hmoty vypracujeme malé guľky a varíme vo vode. Uvarené opečieme dozlatista na tuku.

  4. 4

    Zelerové čipsy: Umytý, očistený zeler nakrájame na tenké plátky a sušíme pri 100 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Zaujimava uprava diviacieho masa , takto som ho este nikdy nerobila .A paci sa mi aj chlebova knedlicka, toto urcite urobim.Cerstve brusnice uz teraz nenazbieram ale mam nastastie brusnicovu omacku urobenu a zavarenu este v lete.Tesim sa , bude to urcite vyborny sviatocny obed

Pridaj komentár k receptu: