Orechový zákusok
Orechový zákusok

Orechové krémové trojuholníky z Poľska

Ján Halaj
z reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 11. októbra 2019
Orechové krémové trojuholníky z Poľska
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
2 ks
200 g
190 g mleté
75 g
30 ml
30 ml
Plnka:
200 g
60 ml
3 ks
50 g
Na posypanie:
150 g mleté




Postup

  1. 1

    Cesto: Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme žĺtky, olej s mliekom a nakoniec vmiešame múku a orechy.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený, vysypaný malý plech a pečieme v rúre zohriatej na 175 °C asi 25 minút.

  3. 3

    Plnka: Vyšľaháme maslo s cukrom dopenista. Postupne pridáme žĺtky a mlieko. Upečený korpus rozrežeme na 4 pláty, ktoré spojíme plnkou a vrstvíme na seba. Vrch rezov posypeme orechmi.

Diskusia k receptu

chmarien
To len tak, verejné stravovanie, bez obáv? Surové žĺtka ? Ako voľakedy koláče na dedinskej svadbe? Možno neviemčítať medzi riadkami....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia