Jablková torta
Jablková torta

Jednoduchá svieža jablková torta

siuuu - fotkasiuuu, 5. októbra 2019
Jednoduchá svieža jablková torta
Foto: siuuu

Stále idem v režime lenivej gazdinej, ale jesť aj maškrtiť sa nám žiada, tak som dnes zvolila túto jednoduchú a sviežu jablkovú tortu. Korpus Zobraziť celý popisStále idem v režime lenivej gazdinej, ale jesť aj maškrtiť sa nám žiada, tak som dnes zvolila túto jednoduchú a sviežu jablkovú tortu. Korpus je nadýchaný ako obláčik a plnka voňavá a osviežujúca.

10-12
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks väčšie
80 g
80 g
1/2 ČL
15 g
Plnka:
600 g
1-2 ČL (alebo voňavé korenie)
1 PL
1 PL
0,5 dl
25 g
Na potretie korpusu:




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Zmiešame múku so sódou bikarbonou a kakaom a všetko preosejeme. Múkovú zmes postupne zľahka vmiešame do vajíčkovej zmesi.

  2. 2

    Zmes rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 22 cm, ktorých dno vystelieme papierom na pečenie. Pečieme 10 minút v rúre zohriatej na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, následne vyberieme a opatrne stiahneme papier.

  3. 3

    Na plnku uvaríme na malé kocky pokrájané jablká s troškou vody, cukrom, citrónovou šťavou, voňavým korením do mäkka, ale aby držali tvar (cca 10 minút). Do uvarených jabĺk vmiešame Zlatý klas rozmiešaný s 2-3 PL vody, premiešame a necháme minútu prevariť.

  4. 4

    Spodný korpus potrieme džemom (mne sa najviac hodí chuťovo marhuľový, ale pokojne podľa chuti), rovnomerne rozdelíme a mierne utlačíme jablkovú plnku a prikryjeme druhým korpusom, ktorý sme tiež potreli džemom. Jemne pritlačíme.

  5. 5

    Ozdobíme podľa chuti a fantázie. Ja som dnes zvolila iba dekoratívny posyp práškovým cukrom.

    Jednoduchá svieža jablková torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Že lenivá gazdinka, haha To nemyslíš vážně, bo lenivost si představuji úúplně jinak. Recept se mi líbí, torta je jistě chutná, ale i velmi fotogenická. V jednoduchosti je krása! Jsi šikulka! S chutí bych dala testovací vzoreček.
zahra
Rezim najlenivejsej vyplnam do bodky. Polovicky jablk, zbavenych jadier plnim medom a posypem polovicu makom a polovicu orechami a peciem pri 180 stupnoch 20 - 30 min.
1x siuuu
siuuu
@haji (5.10.2019 23:00)

... no chcela som niečo onakvejšie upiecť, ale krčná chrbtica potvora stále ma kvári, tak len takéto jednoduché bolo - ale zato chutné ;-)
1x haji
siuuu
@izabella929 (6.10.2019 08:38)

Snažím sa piecť zo sezónnych surovín - svokra poslala jablká, keďže nám sa toho roku neurodili, tak bola takáto easy tortička.
1x haji
motyka
Určite je super. Ja ale z dvojnásobnej dávky - na plech. Toto by bolo len tak na zub. To zdobenie s cukrom na vrchu si robila cez akú formu????? Pekné, efektné, chválim.
2x haji a siuuu
haji
@siuuu (6.10.2019 14:00)
Přeji brzké uzdravení! Dávej si pozor na jednostrannou námahu, prochlazení a průvan. To jsem chytrá, ale též s ní mám své zkušenosti.
Jablíčka miluju ve všech podobách. Hlavně syrové chroupám jako zajíc. Jen je mít a domácí, hmm
siuuu
@motyka (6.10.2019 14:23)

To zdobenie je cez takú gumovú podložku pod taniere, kúpila som v Pepco a už viackrát som ju využila na takúto dekoráciu ... na niektorej z mojich fotiek receptov bude isto kúsok z nej vidieť - pre lepšiu predstavu.
1x motyka
siuuu
@haji (6.10.2019 16:00)

Ďakujem ... veď práve, začalo to keď som ometala pavučiny z fasády so zaklonenou hlavou a potom cez leto mi to v práci fest prechladlo v prievane ... už ma to drží tretí mesiac, aj keď sa to po troške lepší - chodím na masáže a bankovanie, zajtra idem na MR ... ale mám sedavú kancelársku prácu, takže chrbita vlastne trpí stále. Jablkové koláče mám aj ja veľmi rada, jablká spolu so škoricou sú úžasná kombinácia ... a jablká (čerstvé) sú tiež super.
olinecka
@siuuu (6.10.2019 19:29)

Aj ja sa pripájam a prajem skoré uzdravenie drž sa pečenie chválim,šikovnica.
1x siuuu
siuuu
@martamm (6.10.2019 09:19)

Presne si to trafila - mlsanie bez výčitiek, alebo keď tak iba s maličkými výčitkami ... minimum cukru, žiadny tuk a lahodná chuť.
mariaklara
tortičku som si už uložila....je tu čas jabĺčok, úroda bola dobrá, tak budeme mlsať...:-))
1x siuuu
dvorka
Dnes som túto tortu upiekla mojej mamke. To len tak v dvojke sme sedeli a ochutnávali pri káve a pohári Chardonnay. Aj sviečka bola pod kokosovou 90-kou. Celá torta je úplne skvelá. Korpus nadýchaný a plnka jedna báseň. Ubrala som cukru ako pri všetkom a úplne to stačilo. Veľká vďaka za skvelý recept. Zajtra, ak budem stíhať a vládať, tak upečiem ďalšej našej milej a o pár desiatok mladšej oslávenkyni.
1x siuuu
siuuu
@dvorka (24.1.2023 14:44)

Som veľmi rada, že vám torta chutila ... aj ja mám rada tieto jednoduché koláče, kde cítiť chuť ovocia ;-)
1x dvorka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia