Jablková torta
Jednoduchá svieža jablková torta
Autor receptu: siuuu
Stále idem v režime lenivej gazdinej, ale jesť aj maškrtiť sa nám žiada, tak som dnes zvolila túto jednoduchú a
sviežu jablkovú tortu. Korpus je nadýchaný ako obláčik a plnka voňavá a osviežujúca.
10-12 porcií |
15 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Zmiešame múku so sódou bikarbonou a kakaom a všetko preosejeme. Múkovú zmes postupne zľahka vmiešame do vajíčkovej zmesi.
- Zmes rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 22 cm, ktorých dno vystelieme papierom na pečenie. Pečieme 10 minút v rúre zohriatej na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, následne vyberieme a opatrne stiahneme papier.
- Na plnku uvaríme na malé kocky pokrájané jablká s troškou vody, cukrom, citrónovou šťavou, voňavým korením do mäkka, ale aby držali tvar (cca 10 minút). Do uvarených jabĺk vmiešame Zlatý klas rozmiešaný s 2-3 PL vody, premiešame a necháme minútu prevariť.
- Spodný korpus potrieme džemom (mne sa najviac hodí chuťovo marhuľový, ale pokojne podľa chuti), rovnomerne rozdelíme a mierne utlačíme jablkovú plnku a prikryjeme druhým korpusom, ktorý sme tiež potreli džemom. Jemne pritlačíme.
- Ozdobíme podľa chuti a fantázie. Ja som dnes zvolila iba dekoratívny posyp práškovým cukrom.