Jablková torta

Jednoduchá svieža jablková torta

Autor receptu: siuuu

Stále idem v režime lenivej gazdinej, ale jesť aj maškrtiť sa nám žiada, tak som dnes zvolila túto jednoduchú a sviežu jablkovú tortu. Korpus je nadýchaný ako obláčik a plnka voňavá a osviežujúca.

10-12
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Zmiešame múku so sódou bikarbonou a kakaom a všetko preosejeme. Múkovú zmes postupne zľahka vmiešame do vajíčkovej zmesi.
  2. Zmes rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 22 cm, ktorých dno vystelieme papierom na pečenie. Pečieme 10 minút v rúre zohriatej na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, následne vyberieme a opatrne stiahneme papier.
  3. Na plnku uvaríme na malé kocky pokrájané jablká s troškou vody, cukrom, citrónovou šťavou, voňavým korením do mäkka, ale aby držali tvar (cca 10 minút). Do uvarených jabĺk vmiešame Zlatý klas rozmiešaný s 2-3 PL vody, premiešame a necháme minútu prevariť.
  4. Spodný korpus potrieme džemom (mne sa najviac hodí chuťovo marhuľový, ale pokojne podľa chuti), rovnomerne rozdelíme a mierne utlačíme jablkovú plnku a prikryjeme druhým korpusom, ktorý sme tiež potreli džemom. Jemne pritlačíme.
  5. Ozdobíme podľa chuti a fantázie. Ja som dnes zvolila iba dekoratívny posyp práškovým cukrom.