Bravčová fašírka
Bravčová fašírka

V rúre pečená fašírka so zemiakovou omáčkou

elena92 - bez fotkyelena92, 10. júna 2019

omáčka zo zemiakov s mletým mäsom v rúre

3
porcie
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g mleté
2 ks
2 PL
100 g
3 ks
1 ks
1 lyžička
1 PL
1 PL
2 PL
1 ks
5-6 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku pomelieme spolu s cibuľou v mlynčeku. Ochutíme ho čiernym korením, vegetou a majoránkou a dáme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie tak, že vytvoríme roládu. Ak chceme chutnejšiu zmes, do mäsa pridáme aj ovsené vločky a primiešame vajíčko.

  2. 2

    Očistíme zemiaky a narežeme ich na drobné kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na masle si speníme cibuľu, pridáme zemiaky, vodu a bobkové listy, celé čierne korenie a bujón. Varíme do zmäknutia.

  3. 3

    Rúru vyhrajeme na 200 stupňov. Potom do nej dáme mäso a pečieme zhruba hodinu a pol, pričom sledujeme, aby sa nám dobre prepieklo, no neprihorelo. Môžme ho poliať trochou smotany na varenie.

  4. 4

    Zmäknuté zemiaky odstavíme, odstránime korenie a bobkové listy. Do zemiakov zavaríme smotanu na varenie. Potom znovu odstavíme, môžeme ich mierne popučiť. Po vychladnutí dodáme ešte kyslú smotanu. Mäsovú roládu narežeme na porcie a môžeme podávať spolu so zemiakovou omáčkou.

Diskusia k receptu

marienka44
Maso netreba osoliť? Je tam len tá vegeta, ktorá je slaná. Do fašírky patrí vajíčko. Takže pridám a tiež ovs. vločky pomleté. Počas pečenia netreba polievať výpekom?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia