Bravčová fašírka

V rúre pečená fašírka so zemiakovou omáčkou

Autor receptu: elena92

omáčka zo zemiakov s mletým mäsom v rúre

3
porcie
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčovú krkovičku pomelieme spolu s cibuľou v mlynčeku. Ochutíme ho čiernym korením, vegetou a majoránkou a dáme do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie tak, že vytvoríme roládu. Ak chceme chutnejšiu zmes, do mäsa pridáme aj ovsené vločky a primiešame vajíčko.
  2. Očistíme zemiaky a narežeme ich na drobné kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na masle si speníme cibuľu, pridáme zemiaky, vodu a bobkové listy, celé čierne korenie a bujón. Varíme do zmäknutia.
  3. Rúru vyhrajeme na 200 stupňov. Potom do nej dáme mäso a pečieme zhruba hodinu a pol, pričom sledujeme, aby sa nám dobre prepieklo, no neprihorelo. Môžme ho poliať trochou smotany na varenie.
  4. Zmäknuté zemiaky odstavíme, odstránime korenie a bobkové listy. Do zemiakov zavaríme smotanu na varenie. Potom znovu odstavíme, môžeme ich mierne popučiť. Po vychladnutí dodáme ešte kyslú smotanu. Mäsovú roládu narežeme na porcie a môžeme podávať spolu so zemiakovou omáčkou.