Cícerové rizoto

maminastatinom - bez fotkymaminastatinom, 20. júna 2017
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
2 hrste
200 g
 (bazalka)




Postup

  1. 1

    Deň pred prípravou dáme odstáť do nádoby s vodou cca na 12 hodín cícer. Na druhý deň vymeníme vodu a dáme variť minimálne na 1 hodinu, kým nie je mäkký. Zvlášť uvaríme ryžu.

  2. 2

    Na na cibuľke podusíme šampiňóny. Pridáme k nim ryžu a cícer, premiešame, zľahka opečieme (ak je rizoto suché, necháme roztopiť ešte kúsok masla) a posypeme nakrájaným medvedím cesnakom alebo aktuálne bazalkou. Dochutíme soľou, korením alebo sušeným cesnakom.

Diskusia k receptu

babka123
To je nápad! Už viem, čo bude u nás zajtra na obed. Cícer je uvarený v mrazničke, ryža zostala dnes od obeda, len to spolu dokončiť. V tejto horúčave nemusím dlho stáť pri sporáku - veľmi chvályhodné.
babka123
Totiž ja používam jeden zlepšovák, keď varím cícer tak vždy varím viac - celé balenie, úspora plynu a času. Z polovice urobím polievku a druhá polovica ide do mrazničky na horšie časy.
maminastatinom
@Staflik (20.6.2017 21:59)
Keď sa ti nepáči, klikaj ďalej a hľadaj podľa svojho gusta. :-) Poprípade pridaj vlastné recepty, nech si pochutíme aspoň na tvojich nápadoch. Za štyri roky čo si tu si ešte ničím neprispel, iba ak pikantným komentárom ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia