Divina
Daniel na burgundský spôsob
Autor receptu: redakcia
Dusená divina na zelenine a červenom víne.
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- 8 guľôčok nového korenia, 8 guľôčok borievky, 6 lístkov bobkového listu a vetvičky rozmarínu dáme do hrnca s 1 litrom vody,
15 minút povaríme a necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na
plátky, vložíme do misky a zalejeme vychladeným vývarom. Cez noc necháme marinovať.
- Očistenú zeleninu nakrájame na hranolčeky, cibuľu nakrájame nadrobno. Namarinované mäso sprudka opečieme na oleji z každej strany asi 3 minúty, vyberieme a odložíme nabok. Potom restujeme polovicu zeleniny, pridáme pretlak, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom. Vrátime späť a prikryté mäso varíme asi 90 minút. V prípade potreby počas varenia dolejeme vodu.
- Z múky a oleja pripravíme zápražku, odložíme nabok. Hotové mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Podľa potreby prilejeme vodu, privedieme do varu a zahustíme zápražkou. Dôkladne premiešame
a na miernom ohni varíme asi
10 minút.
- Slaninu nakrájame na kocky, restujeme na masle, po dvoch minútach vysypeme zvyšok zeleniny a spoločne restujeme asi 5 minút, pridáme do omáčky. Podávame so zemiakovou kašou.