Cuketové placky
Cuketovníky ako príloha
Autor receptu: helena10
Bola to príloha k bravčovému mäsu dusenému na čerstvých hríboch. K plackám, ktoré nám ostali, bol fajnový zeleninový šalát s kyslou smotanou.
Postup
- Cuketovníky: Očistenú a na väčších očkách nastrúhanú cuketu posolím a nechám stáť 15 minút. Potom z nej vytlačím šťavu.
- K cukete pridám celé vajcia, kyslé mlieko, na drobno narezanú zelenú cibuľku - pierka, mleté korenie, jemne nastrúhaný tvrdý syr a nakoniec hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Všetko spolu riadne premiešam a podľa chuti ešte cesto osolím, okorením. Cesto nechám postáť 10 minút.
- Placky vyprážam z obidvoch strán na miernom ohni na minime oleja v panvici na volské oká. Ukladám ich najprv na kuchynskú servítku.
- Šalát: Čerstvú umytú zeleninu nakrájam na veľkosť podľa uváženia. Pridám kyslú smotanu a korenie podľa našej chuti. Vymiešam a chvíľu nechám stáť v chlade.