Cuketové placky

Cuketovníky ako príloha

Autor receptu: helena10

Bola to príloha k bravčovému mäsu dusenému na čerstvých hríboch. K plackám, ktoré nám ostali, bol fajnový zeleninový šalát s kyslou smotanou.

Suroviny

Postup

  1. Cuketovníky: Očistenú a na väčších očkách nastrúhanú cuketu posolím a nechám stáť 15 minút. Potom z nej vytlačím šťavu.
  2. K cukete pridám celé vajcia, kyslé mlieko, na drobno narezanú zelenú cibuľku - pierka, mleté korenie, jemne nastrúhaný tvrdý syr a nakoniec hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Všetko spolu riadne premiešam a podľa chuti ešte cesto osolím, okorením. Cesto nechám postáť 10 minút.
  3. Placky vyprážam z obidvoch strán na miernom ohni na minime oleja v panvici na volské oká. Ukladám ich najprv na kuchynskú servítku.
  4. Šalát: Čerstvú umytú zeleninu nakrájam na veľkosť podľa uváženia. Pridám kyslú smotanu a korenie podľa našej chuti. Vymiešam a chvíľu nechám stáť v chlade.