Citrónovo-mätová fazuľová polievka s pikantným nádychom
Ľahká, svieža a jemne pikantná fazuľová polievka inšpirovaná stredomorskou kuchyňou. Kombinuje krémovú bielu fazuľu s olivovým olejom, cibuľou a paprikovou pastou, ktorá zvýrazňuje Zobraziť celý popisĽahká, svieža a jemne pikantná fazuľová polievka inšpirovaná stredomorskou kuchyňou. Kombinuje krémovú bielu fazuľu s olivovým olejom, cibuľou a paprikovou pastou, ktorá zvýrazňuje chilli a kurací vývar. Citrónová šťava a sušená mäta dodávajú nečakanú sviežosť a jedinečný charakter.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (varená alebo konzervovaná) |
|
1 ks žltá |
|
3 PL |
|
2 PL (napr. ajvar, turecká paprika - biber salçasi) |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
800 ml |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Na ozdobu: | |
pár kvapiek |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno.
- 2
V hrnci zohrejeme olivový olej na strednom plameni a 3–4 minúty restujeme cibuľu do zmäknutia.
- 3
Pridáme paprikovú pastu, chilli vločky a čierne korenie. Orestujeme ešte 1 minútu, aby sa rozvinula chuť.
- 4
Pridáme varenú/scedenú bielu fazuľu a zalejeme kuracím vývarom. Osolíme podľa chuti.
- 5
Varíme na miernom plameni približne 12–15 minút.
- 6
Tesne pred koncom primiešame sušenú mätu a citrónovú šťavu. Zamiešame a odstavíme.
- 7
Podávame teplé. Môžeme doplniť kvapkou olivového oleja, čerstvou petržlenovou vňaťou alebo ďalšou štipkou chilli.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu