Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Citrónovo-mätová fazuľová polievka s pikantným nádychom

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 13:17

Ľahká, svieža a jemne pikantná fazuľová polievka inšpirovaná stredomorskou kuchyňou. Kombinuje krémovú bielu fazuľu s olivovým olejom, cibuľou a paprikovou pastou, ktorá zvýrazňuje Zobraziť celý popisĽahká, svieža a jemne pikantná fazuľová polievka inšpirovaná stredomorskou kuchyňou. Kombinuje krémovú bielu fazuľu s olivovým olejom, cibuľou a paprikovou pastou, ktorá zvýrazňuje chilli a kurací vývar. Citrónová šťava a sušená mäta dodávajú nečakanú sviežosť a jedinečný charakter.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (varená alebo konzervovaná)
1 ks žltá
3 PL
2 PL (napr. ajvar, turecká paprika - biber salçasi)
1/2 ČL
podľa chuti
1/2 ČL
800 ml
1 ČL
2 PL
Na ozdobu:
pár kvapiek
čerstvá



Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme olivový olej na strednom plameni a 3–4 minúty restujeme cibuľu do zmäknutia.

  3. 3

    Pridáme paprikovú pastu, chilli vločky a čierne korenie. Orestujeme ešte 1 minútu, aby sa rozvinula chuť.

  4. 4

    Pridáme varenú/scedenú bielu fazuľu a zalejeme kuracím vývarom. Osolíme podľa chuti.

  5. 5

    Varíme na miernom plameni približne 12–15 minút.

  6. 6

    Tesne pred koncom primiešame sušenú mätu a citrónovú šťavu. Zamiešame a odstavíme.

  7. 7

    Podávame teplé. Môžeme doplniť kvapkou olivového oleja, čerstvou petržlenovou vňaťou alebo ďalšou štipkou chilli.

Diskusia k receptu