Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Fazuľovica s kyslou kapustou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 27. januára 2024

Tanier výbornej teplej polievky dobre zahreje a zasýti všetkých členov rodiny. Naša fazuľovica s kyslou kapustou je uvarená aj s údeným mäsom a klobásou, Zobraziť celý popisTanier výbornej teplej polievky dobre zahreje a zasýti všetkých členov rodiny. Naša fazuľovica s kyslou kapustou je uvarená aj s údeným mäsom a klobásou, takže sa jej dá len ťažko odolať.

4 - 6
porcie
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka (veľká strakatá)
500 g
300 g
600 g
1/2 ČL
1 nožička
Zápražka:
2 PL
3 PL
3 strúčiky
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Fazuľu na 12 hodín vopred namočíme asi v litri vody, potom vodu zlejeme. Fazuľu vopred namáčame preto, lebo sa tým skráti čas varenia. Fazuľu presypeme do hrnca, zalejeme čistou vodou, pridáme údené mäso, klobásu, rascu a varíme asi 45 minút.

  2. 2

    Fazuľovicu solíme až na záver, pretože strukoviny sa bez soli uvaria rýchlejšie. Potom pridáme do polievky ošúpané nakrájané zemiaky a varíme domäkka asi 20 minút.

  3. 3

    Údené mäso a klobásu vyberieme a nakrájame na kúsky. Vložíme naspäť do polievky.

  4. 4

    Kyslú kapustu zalejeme v druhom hrnci vodou a varíme asi 30 minút. Uvarenú kapustu spolu s vodou, v ktorej sa varila prilejeme do polievky. Prikryté varíme na miernom ohni a medzitým si pripravíme zápražku.

  5. 5

    Na panvici rozohrejeme olej, za stáleho miešania pridáme prelisovaný cesnak, múku a pár minút na miernom ohni za stáleho miešania opražíme. Cesnak nesmie prihorieť. Nakoniec prisypeme mletú červenú papriku ešte chvíľu necháme rozvoňať a nakoniec zalejeme asi 200 ml vody, rozmiešame a nalejeme do polievky. Polievku necháme prejsť varom, ak treba, dochutíme ju soľou a korením. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

motozuzika
Solíme na záver, ale ak budeme variť fazuľu s údeným, tak si tým vodu vlastne osolíme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia