Fazuľová polievka

Citrónovo-mätová fazuľová polievka s pikantným nádychom

Autor receptu: ellie17

Ľahká, svieža a jemne pikantná fazuľová polievka inšpirovaná stredomorskou kuchyňou.* Kombinuje krémovú bielu fazuľu s olivovým olejom, cibuľou a paprikovou pastou, ktorá zvýrazňuje chilli a kurací vývar. Citrónová šťava a sušená mäta dodávajú nečakanú sviežosť a jedinečný charakter.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. V hrnci zohrejeme olivový olej na strednom plameni a 3–4 minúty restujeme cibuľu do zmäknutia.
  3. Pridáme paprikovú pastu, chilli vločky a čierne korenie. Orestujeme ešte 1 minútu, aby sa rozvinula chuť.
  4. Pridáme varenú/scedenú bielu fazuľu a zalejeme kuracím vývarom. Osolíme podľa chuti.
  5. Varíme na miernom plameni približne 12–15 minút.
  6. Tesne pred koncom primiešame sušenú mätu a citrónovú šťavu. Zamiešame a odstavíme.
  7. Podávame teplé. Môžeme doplniť kvapkou olivového oleja, čerstvou petržlenovou vňaťou alebo ďalšou štipkou chilli.