Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou fotorecept
Foto: macka78
Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto nie je dodržaný tradičný recept, ale ten originál tradičný asi ani neexistuje, nám to takto Zobraziť celý popisRýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto nie je dodržaný tradičný recept, ale ten originál tradičný asi ani neexistuje, nám to takto veľmi chutí, veľa zeleniny, rýchla príprava a veľmi chutné jedlo...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
(vykostené stehná, prsia) |
|
1 ks väčšia |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
cca 1 cm |
|
200 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
hrsť (nesolené) |
|
cca 2 PL |
|
2 PL |
|
Podľa chuti |
|
1 ks |
|
cca 2 PL |
|
(ľubovoľný) |
|
|
Postup
-
1
Nachystáme si zeleninu. Ideálne na tenké rezance narežeme všetko čo vidíme a podobá sa na zeleninu :D Zázvor, cesnak a lahôdkovú cibuľku krájame nadrobno. Judášovo ucho si zalejeme vriacou vodou a necháme aspoň pol hodinu napučať (po scedení vodu odložíme), očistíme si arašidy.
-
2
Na marinádu si rozbijeme jedno domáce vajíčko, kopcovitú lyžicu tapiokovej múky, lyžicu tmavej sójovej omáčky a lyžicu rybacej omáčky, vyšľaháme riedku marinádu a vložíme nakrájané kuracie mäso, necháme odpočinúť.
-
3
Dáme si rozpáliť kokosový tuk, alebo hocijaký, ktorý nám sused požičia, pridáme postupne cibuľku, zázvor, cesnak...
-
4
...mrkvu, bambusové výhonky
-
5
...kápiu, pór
-
6
...Judášove ucho.
-
7
Nakoniec pridáme namarinované kuracie mäso, arašidy a opekáme na silnom plameni cca 5 minút, aby sa nám mäso úplne celé zatiahlo, ideálne fakt na najväčšom, ktorý doma nájdete. Pridáme rybaciu a tmavú sójovú omáčku, stiahneme plameň, podlejeme vodou, ktorá nám ostala z húb, poprášime tapiokovou múkou a na miernom plameni dusíme ešte necelých 10 minút, dosolíme podľa chuti, pridáme štipku tmavého cukru na vyrovnanie chuti.
-
8
Medzi tým, si zalejeme rezance vriacou vodou, osolíme a na miernom plameni varíme 5 minút, záleží od druhu.
-
9
Keď sa nám voda skoro celá odparila, ostala nám nádherná, hustá, lesklá, zmes zeleniny a mäsa, pridáme precedené rezance a celú zmes premiešame. Odstavíme a necháme pár minút oddýchnuť, rezance si natiahnu chuť a ak sa nám zdá jedlo málo slané, môžme ho ešte na konci dosoliť, ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať, dobrú chuť.
robievam to aj tak, len sa mi nechcelo špiniť daľšiu panvicu a mala som celé kura vykostené, takže aj stehná, preto som chcela mať istotu že to bude spravené