Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale aj výživným a málo kalorickým.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Čínsku kapustu nakrájame na širšie pásiky, mrkvu a pór na hrubšie šikmé kolieska, zeler na prúžky, šampiňóny malé na polovicu.
- Kuracie máso naporcujeme na menšie kúsky, umyjeme, osušíme a opečieme na olivovom oleji.Vyberieme ich z kastróla.
- Do výpeku pridáme maslo a do sklovita orestujeme cibuľu a cesnak pokrájané na malé kúsky. Pridáme mrkvu, zeler a šampiňóny. Opekáme 5 minút.
- Pridáme pór a opäť 5 minút opekáme. Zalejeme vývarom, pridáme nadrobno pokrájaný ďumbier, chilli a rozmarín.Okoreníme, osolíme, ovegetujeme.
- Uvedieme do varu, pridáme mäso, čínsku kapustu a široké rezance. Varíme asi 10 minút.
- Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky a späť vložíme do hrnca. Pred podávaním jedlo posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.