Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale aj výživným a málo kalorickým.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čínsku kapustu nakrájame na širšie pásiky, mrkvu a pór na hrubšie šikmé kolieska, zeler na prúžky, šampiňóny malé na polovicu.
  2. Kuracie máso naporcujeme na menšie kúsky, umyjeme, osušíme a opečieme na olivovom oleji.Vyberieme ich z kastróla.
  3. Do výpeku pridáme maslo a do sklovita orestujeme cibuľu a cesnak pokrájané na malé kúsky. Pridáme mrkvu, zeler a šampiňóny. Opekáme 5 minút.
  4. Pridáme pór a opäť 5 minút opekáme. Zalejeme vývarom, pridáme nadrobno pokrájaný ďumbier, chilli a rozmarín.Okoreníme, osolíme, ovegetujeme.
  5. Uvedieme do varu, pridáme mäso, čínsku kapustu a široké rezance. Varíme asi 10 minút.
  6. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky a späť vložíme do hrnca. Pred podávaním jedlo posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.