Cícerový šalát so zelenými olivami a s tuniakom fotorecept
Ak by som mal v krátkosti charakterizovať tento šalát, použil by som iba tri prirovnania: tradičná základná surovina v podaní cíceru (garbanzo beans), jednoduchá Zobraziť celý popisAk by som mal v krátkosti charakterizovať tento šalát, použil by som iba tri prirovnania: tradičná základná surovina v podaní cíceru (garbanzo beans), jednoduchá príprava a výborná chuť s voliteľnou zostavou surovín. Okrem olivového oleja, soli, čerstvo mletého korenia štyroch farieb, citrónovej šťavy, mladej cibuľky, cíceru a tuniaka som v minulosti použil aj tvrdšie Roma paradajky a segmenty čerstvého avokáda. V tomto recepte som použil červenú cibuľu, olivy, stonky zeleru a vajíčka na tvrdo.
porcií
Suroviny
| 2-3 ks rozotreté |  | 
| 3-4 PL |  | 
| podľa chuti (alebo čierne korenie) |  | 
| podľa chuti |  | 
| podľa chuti |  | 
| 2-3 PL čerstvá |  | 
| 2-3 strúčiky |  | 
| 240-250 ml |  | 
| 411 g sterilizovaný |  | 
| 240-250 ml |  | 
| 12-15 ks väčšie |  | 
| 170 g (bez oleja) |  | 
| 3-4 ks |  | 
| podľa potreby |  | 
| podľa potreby |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Takto vyzeralo na začiatku.   
- 
                                                    2
                                                    Začal som prípravou zálievky: Na dne pracovnej misy som kuchynskou „stierkou“ rozotrel 2 ančovičky (v konzerve tentoraz boli väčšie), prstami ich posypal troškou soli, čerstvo mletým čiernym korením (čMČK), zalial čerstvou citrónovou šťavou a extra panenským olovovým olejom (šalát nebudem tepelne upravovať), pridal pretlačený cesnak, kovovou „metličkou“ zmiešal a posypal asi mocca lyžičkou suchých feferónkových semienok.   
- 
                                                    3
                                                    Pomocou „mandolíny“ som „nacéčkoval“ hrnček stonkového zeleru, pokrájané lístočky zelerovej aj petržlenovej vňate použijem na ozdobenie šalátu pri servírovaní a   
- 
                                                    4
                                                    presypal ich na už pripravenú zálievku. Pridal odkvapkaný cícer (ak máte doma suchý, tak si ho láskavo večer pred prípravou šalátu uvarte a odložte aj s vývarom, ráno ho cez sitko necháte, prosím, odkvapkať).   
- 
                                                    5
                                                    Teraz už avizovaná pokrájaná, opäť na „mandolíne“, červená cibuľa (veľkosť ¼ pásikov som nastavil podľa želania hlavného stolovníka, t. j. mojej krajšej veliacej ½-ovičky)   
- 
                                                    6
                                                    pokrájané veľké zelené olivy, ja som mal plnené kúskami cesnaku.   
- 
                                                    7
                                                    A teraz plátky tuniaka, ktoré som „roztentočkoval“ pomocou dvoch vidličiek, všetko jemne zľahka zmiešal a   
- 
                                                    8
                                                    na povrch porozkladal segmenty vajíčok uvarených na tvrdo.   
- 
                                                    9
                                                    Aj tento variant studeného šalátu bez majonézy s cícerom a tuniakom mal výbornú chuť!   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu