/ 122. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Nakladané papriky

    4 poháre po 250 ml

  • Recept bez obrázku

    Konzervovaný kôpor

    Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.

  • Recept bez obrázku

    Nakladané kvargle

    Všetky suroviny vrstvíme v sklenenej nádobe a zalejeme olejom.

  • Recept bez obrázku

    Nakladaná zeleninová zmes

    Všetko zomelieme, pridáme 0, 5 kg soli, PL mletého korenia a nasekanú zelenú vňať z petržlenu a zeleru.

  • Recept bez obrázku

    Poľovnícka čalamáda

    Pokrájané suroviny zalejeme nálevom, necháme trochu povariť až do bodu varu, ešte teplé naložíme do fliaš, odložíme do druhého dňa a potom sterilizujeme.

  • Recept bez obrázku

    Cviklová čalamáda

    Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.

  • Recept bez obrázku

    Hubovo-zeleninový nakladaný šalát

    Nálev: z vody, octu, cukru a nakladačov uvaríme klasický nále

  • Recept bez obrázku

    Tuniakový šalát

    Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a varíme asi 5 minút.

  • Recept bez obrázku

    Paradajkový šalát

    Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku.

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky šalát

    Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.

  • Recept bez obrázku

    Šalát z mladého karfiolu

    Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

  • Recept bez obrázku

    Šalát zo šampiňónov

    Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni. Dusíme dovtedy, kým sa neodparí všetka voda, pričom šampiňóny nesmú zružovieť.

  • Recept bez obrázku

    Bretónsky šalát

    Uvarenú rybu nakrájame nadrobno a dáme do šalátovej misy. Krevety rozkúskujeme, hlávkový šalát nakrájame a kapary posekáme nadrobno. Všetko pridáme k nakrájanej rybe a pomiešame.

  • Recept bez obrázku

    Rybí šalát

    Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Rožky nakrájame na kocky a opražíme na troche olivového oleja, pridáme k nim aj nadrobno pokrájaný cesnak. Rybie prsty upečieme alebo vypražíme.

  • Recept bez obrázku

    Šalát zo sleďov

    Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj s vňaťou a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.

  • Baklažánová zmes

    Baklažánová zmes

    Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za fotku jej veľmi pekne ďakujeme :-)

  • Recept bez obrázku

    Mrkvový šalát

    Očistenú mrkvu nastrúhame. Citrónovú šťavu, med a trochu soli zmiešame s mrkvou. Šalát odložíme do chladničky. Pred podávaním polejeme jogurtom ochuteným pokrájanou petržlenovou vňaťou a posypeme opraženými slnečnicovými jadierkami.

  • Recept bez obrázku

    Šošovicový šalát s cestovinou

    Šošovicu a cestoviny uvaríme domäkka a zmiešame so šalotkou opraženou na oleji. Pridáme umyté na štvrtiny pokrájané cherry paradajky a postrúhanú mrkvu. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

  • Recept bez obrázku

    Kurací šalát

    Očistené a umyté kurča dáme do chladnej vody a varíme. Po 30 minútach pridáme petržlen, mrkvu a zeler. Medzitým karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode a precedíme. Zemiaky uvaríme, olúpeme a...

  • Recept bez obrázku

    Rybací šalát

    Mrazené filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a krátko podusíme. Vychladnuté vykostíme a nakrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme nakrájanú cibuľu aj s vňaťou a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist