Kurací šalát

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
200 ml
200 g
100 g
200 g
2 ks
 viazanička




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté kurča dáme do chladnej vody a varíme. Po 30 minútach pridáme petržlen, mrkvu a zeler. Medzitým karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode a precedíme. Zemiaky uvaríme, olúpeme a nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Keď je kurča mäkké, polievku precedíme, mäso oberieme z kostí a nadrobno nakrájame. Mrkvu, zeler a petržlen nakrájame nadrobno a dáme spolu s mäsom do šalátovej misy. Všetko dobre premiešame a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme hrášok, zemiaky a karfiol.

  3. 3

    Ešte raz všetko premiešame so 150 ml majonézy. Zvyšnú majonézu nalejeme navrch šalátu a ozdobíme ho nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia