Špeciálna pražená ryža

2010 - bez fotky2010, 8. augusta 2010
Špeciálna pražená ryža
Foto: 2010

Ked sa im v azii nechce vymyslat meno alebo daju o trochu viac ingrediencii do "fried rice" tak to volaju specialna ryza.Aj tato je Zobraziť celý popisKed sa im v azii nechce vymyslat meno alebo daju o trochu viac ingrediencii do "fried rice" tak to volaju specialna ryza.Aj tato je vegetarianska verzia ryze zo vcerajska , tak ako by vam to servirovali dakde v juznej azii. Takze prazena ryza s ananasom , (... a hribami ... a hrozienkami a omeletou )... ty co maju zauzivane chute nech radsej necitaju dalej.

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  hrncek
1/2  ks
200  g
1 ks
1 ks
2  struciky
2 ks
za hrst
za hrst
1  lyzica
1  lyzica
1  lyzica
za hrst
2  cm
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Na trhu som kupil zrely krasny ananas polku sme zjedli a tretinu som nakrajal na kocky v europe je asi lepsie pouzit ananasovy kompot lebo tam sa dovazaju zelene a nikdy nedozreju do sladka. Hrozienka som dal do vody na 30 minut napucat.Neslane kesu orechy oprazil na sucho. Papriku som nakrajal na drobne pasiky a trochu podusil.Z vajicka om spravil tenku omeletu a pokrajal na pasiky. Na oleji som poprazil dva struciky cesnaku a pridal pokrajane sampiony a podusil.Postupom casu som sa naucil robit ako robia v azii vsetko samostatne pripravene a potom sa vsetko prida na koniec do woku alebo sa prida dalsie ked dakdo chce nieco ine .Do woku som dal rozohriat olej a prve dal kusky ananasu a rychlo oprazil a tiez pridal hrozienka.Na vyprazanu ryzu je najlepsie pouzit ryzu z predchadzajuceho dna z ladnicky trochu obsusenu.Ryzu som rozdrobil v ruke a prazil a stale miesal ( ryza musi praskat).

  2. 2

    Do rozohriatej ryze som pridal sojovu omacku, sladku chilli omacku a rybaciu omacku. Poriadne miesal a stale prazil na vysokom plameni. Znizil plamen a pridal predom pripravene hriby a cervenu papriku a na pasiky nakrajanu omeletu. Posledne minutu pred koncom som pridal na drobno nakrajanu jarnu cibulku a a koriandrovu vnat.

  3. 3

    Servirovali sme vo vydlabanom ananase ozdobene oprazenymi kesu orieskami. PS: jedina prisada -rybacia omacka je taka kdo nie je zvyknuty radsej nech si nedava a da viac sojovej omacky.

Diskusia k receptu

tinca
@2010 mne by to veľmi chutilo až na tú rybaciu omáčku. Pekné servírovanie:-)
frezia68
Fíha,krásny tanier :-))) a tiež okrem rybacej omáčky by som využila všetky ingrediencie.
honestka
robievame bez hrozienok a servirovania v ananase, ale rybaciu omacku pouzivame tiez radi- ale asi len preto, ze sme si na nu zvykli ako hovoris... Nabuduce servirujem podla teba.
samanka
@2010 ... veď toto sú samé chuťovky! Okrem tej rybacej omáčky. A asi by som mala žiť v Ázii, lebo ryža mi chutí na akýkoľvek spôsob.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia