Bezlepkové punčové rezy
Foto: marryann
Šťavnaté punčové rezy, na ktorých si pochutia aj celiatici. Pospájala som niekoľko receptov z rôznych stránok, použila som bezlepkové suroviny a výsledok je lahodný Zobraziť celý popisŠťavnaté punčové rezy, na ktorých si pochutia aj celiatici. Pospájala som niekoľko receptov z rôznych stránok, použila som bezlepkové suroviny a výsledok je lahodný bezlepkový zákusok.
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
Korpus 1: | |
6 ks |
|
90 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
300 g |
|
8 g |
|
6 PL horúca |
|
Korpus 2: | |
4 ks |
|
60 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
5 g |
|
4 PL horúca |
|
štipka |
|
Zálievka: | |
150 ml |
|
150-180 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1-2 dcl |
|
1 bal |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
200-250 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Bielky s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtky osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva. Potom už len varechou na striedačku vmiešame bielka a zvyšnú múku. Rúru necháme vyhriať na 200 °C, vložíme cesto a stiahneme na 165 °C. Pečieme cca 45 min.
- 2
Podľa postupu upečieme najskôr korpus zo 6 vajec, ktorý po vychladnutí prerežeme na polovicu. Potom upečieme korpus zo 4 vajec so štipkou červenej potravinárskej farby. Korpusy pečieme na papieri na pečenie, rozmer formy 25 x 35 cm. Dôležité je nechať po upečení červený plát na papieri.
- 3
Pripravíme si zálievku: Vodu a cukor necháme zvariť, aby sa cukor rozpustil. Do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Postupne pridáme šťavu z citrónov, pomarančov, malinový sirup, rum a najemno nastrúhanú kôru z citrusov. Červený korpus riadne popolievame zálievkou a necháme cca 30 min odstáť.
- 4
Plnime nasledovne: Jeden prekrojený korpus poriadne natrieme tmavým džemom (napr. domácim černicovým) a priložíme natretou stranou na poliaty červený korpus. Na vrch položíme podložku alebo plech s papierom na pečenie a celé pretočíme tak, že na vrchu bude červený korpus. Teraz stiahneme papier z červeného korpusu a ešte polejeme zálievkou. Korpus celú zálievku vsaje, netreba sa báť, že bude mokrý. Natrieme ďalší biely korpus džemom a priložíme na červený korpus. Takto naplnený punčák zaťažíme (napr. plech a na vrch položíme 2 krabice džúsu) a odložíme do chladničky aspoň na 24 hod.
- 5
Na ďalší deň zaťažený zákusok znovu pretočíme, stiahneme papier na pečenie a polejeme polevou. Poleva: citrónovú šťavu, práškový cukor a potravinársku farbu vymiešame mixérom alebo vareškou cca 10 min (nie metličkami na šľahanie, lebo poleva zostane pórovitá). Nakrájame, keď ešte nie je poleva úplne stuhnutá.
Tiež punčové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mohla si napísať: Vyberte si jeden z 385 receptov tuná na punčáky, ale obyč múku si nahraďte bezlepkáčskou. A hotovo.
Páči sa mi, urobím ho najbližšie pre milovníkov "punču". Možno stačí aj z obyčajnej múky.
5*
:-)....obyčajnú múku používam hladkú a do 1. korpusu stačí 240 g, do 2. korpusu 160 g