Dusená paradajková ryža
Červená ryža
Autor receptu: 2010
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v
mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal som sa na
recept na tuto farebnu cervenu ryzu. Je to perzska
paradajkova ryza.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibulu nakrajame na drobno a kratko oprazime na oleji pridame pol lyzicky kurkumy, zmiesame spolu.
- Ked mame cerstve dobre paradajky tak ich obarime, ochladime a osupeme.
Nakrajame na male kusky a vmiesame k cibulovemu zakladu + lyzica, dve paradajkoveho pretlaku a mletu stiplavu papriku, podla chute.
- Pridame vodu a prepratu ryzu, osolime, okorenime a dusime podla svojho postupu.
- V restauracii pridali berberisove hrozienka, piniove oriesky a olivovy olej. Klasicky domaci recept sa robi s pridanim na male kocky nakrajanych zemiakov.
PS: To biele je cesnakova majoneza