Pečené buchty
Buchtičky ako od babičky
Autor receptu: katarinalucanova
Pečené kysnuté buchty plnené tvarohom alebo lekvárom.* Stará dobrá klasika našich babičiek. Nadýchané cesto, tradičná chuť,
ktorá poteší každého.
|
24 porcií |
60 (+ kysnutie) minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vlažné mlieko zmiešame s cukrom a droždím, necháme 5-10 minút vzísť kvások. V miske zmiešame preosiatu múku so soľou. Pridáme kvások, roztopené maslo, postrúhaný uvarený vychladnutý zemiak, žĺtky, rum. Vymiesime hladké cesto a necháme na teplom mieste kysnúť asi 1 hodinu, kým zdvojnásobí objem.
- Tvarohová plnka: Hrozienka prelejeme vriacou vodou a scedíme. Pridáme tvaroh, cukor, kyslú smotanu a vanilku. Dobre vymiešame.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm. Pokrájame na štvorčeky asi 8 x 8 cm. Plníme tvarohovou plnkou alebo lekvárom, najlepšie je použiť domáci slivkový. Buchtičky poukladáme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C cca 30 minút. Hneď po upečení potrieme povrch buchiet roztopeným maslom s rumom.